Historiens første UCI ritt i fatbike arrangeres i Norge | NCF

Historiens første UCI ritt i fatbike arrangeres i Norge

Lygna Fatbike blir etter det vi kjenner til historiens  første rene fatbike ritt med UCI status. Rittet arrangeres 4. februar og får kategori 3.

Pådriveren for Lygna Fatbike, Tomas Sunde har den siste tiden jobbet hardt for å få UCI status på rittet. Han påpeker også at det er blitt et godt ritt-tilbud for Fatbike ritt i Norge, og at det er viktig for rittene å jobbe sammen for å skape et godt tilbud til syklistene.

- Vi er stolte at vi er først i verden til å få til UCI status på et rent Fatbike ritt, sier Tomas Sunde fra Lygna Fatbike.

- Vi har jobbet med å få UCI status til rittet over lengre tid, og vi kan nå endelig offentliggjøre nyheten. Vi gleder oss allerede til rittet 4 februar, sier arrangementsansvarlig Cato Karbøl i Norges Cykleforbund. .

Lygna Fatbike blir etter det vi kjenner til det første rene Fatbike rittet i verden. Det er blitt arrangert et vinterritt for terrengsykkel i Sveits tidligere, men her var det en mulighet å bruke terrengsykkel, noe det ikke blir på Lygna. At Lygna Fatbike nå blir UCI Kategori 3 ritt betyr at man dermed vil få muligheten til å samle internasjonale MTB poeng under rittet. UCI kategori vil også bety at man øker statusen med tanke på kvalitet og pengepremier.

Lygna Fatbike og Hadeland SK er en av de mest erfarene arrangørene av Fatbike ritt i Norge. De har tidligere arrangert uoffisielt Norgesmesterskap 3 ganger og 4. februar skal de arrangere mesterskapet for 4. gang. Nytt av året er at de også er tildelt UCI kategori 3 status på rittet. 

  • Terreng

Nyheter Terreng

I dag kom beskjeden om at Gunn-Rita Dahle Flesjå, den mestvinnende norske utøveren i en sommeridrett noensinne, legger...
Søndag var det duket for det nest siste rittet i World Cup Eliminator i Antwerpen. Ingrid Sofie Bøe Jacobsen (26) tok...
Ingrid Sofie Bøe Jacobsen har hatt en knallsesong så langt dette året. Når det gjenstår to ritt i World Cup Eliminator...
Vi reiste til årets VM i Lenzerheide med mange svært gode prestasjoner i bagasjen. 4 verdenscupseire, en europamester...
Gunn-Rita Dahle Flesjå er tøffere enn de aller fleste. Søndag tok hun sin trettiende seier i World Cup sammenheng,...
WC Val di Sole, Italia 6.-8. Juli 2018 Vi reiste til Andorra med gode forventinger, men i dette gamet er det ikke...
Utstyrsregulering av terrengsykler i aldersbestemte klasser For å bidra til at barn og ungdom konkurrerer på likere...
I løpet av fjorårssesongen kom det opp noen synspunkter på hvordan tidsplanen for Norges cup rittene i rundbane var...
Årets EM maraton gikk i år i Italienske Spilimbergo 1 times kjøring nord for Venezia. Et fantastisk område for...
Det ble en drømmeåpning for det norske terrenglandslaget i Sør Afrika i helgen. Landslagssjef Eddy Knudsen Storsæter...