Heine får også sykle OL-tempoen

Foto: NTB Scanpix/Erik Johansen

Foto: NTB Scanpix/Erik Johansen

 

Vita Heine er tidligere tatt ut til OL fellesstarten i Rio kommende søndag. Norge hadde opprinnelig ikke kvalifisert seg til noen startplass på kvinnenes tempo, men har nå blitt tilbydd en plass allikevel. Det betyr at begge de regjerende Norgesmesterne Edvald Boasson Hagen og Vita Heine blir å finne til start på OL tempoen.

Landslagsleder Carl Erik Pedersen er naturligvis godt fornøyd med at vi også får en norsk kvinne til start på tempo. Han vil se startlisten før han sier noe om resultatambisjonene.

- Det er veldig vanskelig å si om hva vi kan forvente resultatmessig før vi ser den endelig startlisten.  De som kjører tempo må også kjøre fellesstart, så derfor blir det ekstra spennende å se hvordan de ulike nasjonene prioriterer, forteller han.

- Ikke optimalt forberedt

Etter som klarsignalet om startplassen kommer såpass sent, har ikke Heine fått forberedt seg optimalt med tanke på temporittet.

- Hun var naturligvis ikke forberedt på å få kjøre tempo, så den må hun ta litt på sparket. All fokus har vært mot OL fellesstarten, sier Pedersen.

Kvinnenes OL fellesstart arrangeres søndag 7. august, mens temporittet arrangeres onsdag 10. august.

  • Landevei