Hedersbevisninger på Forbundstinget | NCF

Hedersbevisninger på Forbundstinget

..og disse ble hedret

Fra venstre; Kjell Ivar Larsen, Tove Linnea Jenssen, Tor Helge Skretting og Arvid Meland.

 

Lovutvalget i Norges Cykleforbund foretok utdeling av utmerkelser på helgens Forbundsting til personer som har gjort en spesiell innsats i klubb, region eller forbund. Det var ikke mange klubber som hadde sendt inn forslag til kandidater, selv om vi vet at det er flere der ute som virkelig fortjener å bli satt pris på.

Tor Helge Skretting fikk tildelt Norges Cykleforbunds høyeste utmerkelse - NCFs plakett i gull. Skretting har selv vært syklist, men har utmerket seg mer på det administrative plan. Han startet opp sykkelgruppen i IL Havdur i 1975, og har i flere tiår sittet som leder av denne og i Sola Cykleklubb. Tor Helge har vært arrangør og rittleder i mange ritt, også i mesterskap. I 38 år har han også bidratt som regional kommissær. Han er en av tre personer i sykkelmenigheten som også har mottatt UCIs Frivillighetspris. I tillegg har han mottatt flere utmerkelser som ildsjel og idrettspersonlighet lokalt og regionalt. Vi kunne listet opp veldig mye Tor Helge Skretting har bidratt med, men vi kan konkludere med at han har vært innom de fleste verv og funksjoner.

Arvid Meland mottok NCFs plakett i bronse for sin mangeårige innsats i nasjonal og internasjonal BMX-sykling. Siden 1989 har han nesten kontinuerlig sittet i et BMX-utvalg, og han har vært medlem i UECs BMX Commission. Arvid har vært sentral som rittleder og primus motor for samtlige internasjonale BMX-arrangement i Norge. Med sin ro og struktur har han gjennomført arrangementene med stø hånd. Han var også sentral i gjennomføringen av VM BMX i 1991, samt i siste World Cup Supercross i Randaberg i 2013, i tillegg til flere Europacup-runder i Norge. Som BMX-miljøet selv sier; "Vi ville ikke klart oss uten Arvid". Lokalt og regionalt har han også bidratt mye i de snart 30 årene han har vært med på administrativt plan.

De som var tilstede på Forbundstinget og fikk tildelt sine utmerkelser personlig:

Tove Linnea Jenssen var tydelig rørt over å motta NCFs Fortjenestemerke, som ble foreslått av hennes egen klubb, Gressvik BMX klubb. Jenssen har sittet i styret i Gressvik BMX i over 20 år, og var med å starte klubben. I tillegg har hun blitt benyttet hyppig i sekretariat og resultatservice på BMX-løp i mange år. Hun har også bidratt på sentralt nivå, i både Kvinneutvalg, Ungdomsutvalg og i Grenutvalg BMX, i tillegg til å sitte i Teknisk Utvalg. Som om ikke det var nok, er hun også kommissær på BMX-løp og instruktør på kurs.

Kjell Ivar Larsen har vært med i en årrekke i Moss BMX klubb, som leder og primus motor, og fikk tildelt Fortjenestemerket for sin innsats. Han er den eneste internasjonale kommissæren i BMX-grenen, og blir flittig benyttet både her hjemme og i store internasjonale BMX-løp. Han har sittet i BMX-utvalg og Grenutvalg BMX i en årrekke, og er også kommissærinstruktør. Han har vært den alle har lent seg på når det gjelder struktur i lover og regler, og pr i dag sitter han i Teknisk Utvalg. I tillegg er han Klubbutvikler i NCF. Han har hatt en sønn på BMX-landslaget og har vært ute på turer som leder og støtteperson i mange år.

I tillegg ble det utdelt Fortjenestemerker til ytterligere fire personer som ikke var tilstede på Forbundstinget, der representanter fra klubbene tok imot utmerkelsene på deres vegne:

Gjertrud Bø ble tildelt Fortjenestemerket for sin innsats både i klubb og i NCF i mange år. Hun er fortsatt aktiv syklist, og er blitt verdensmester i terreng rundbane for masters en rekke ganger. Pr. i dag er hun trener for ungdommene i Soon CK, og sitter på en unik kunnskap om nytenkende, kreativ og variert trening for barn og ungdom, som hun villig deler med andre. Gjertrud har blitt benyttet mye i NCF-regi, både som kursinstruktør på trenerkurs og forfatter av kursmateriell. I tillegg har hun sittet i diverse utvalg i NCF, deriblant i Grenutvalg Terreng. Hun har i flere år også vært leder på Jentesamlinger.

Per Åge Øglænd ble tildelt Fortjenestemerket for sin innsats i Sola Cykleklubb. Per Åge er rullestolbruker etter en trafikkulykke som 10-åring. Han har vært med i Sola CK siden 1996 og sittet i styret i 11 år, og vært både sekretariatssjef under NM Landevei i 2001, Nordisk Terreng/Utfor i 2004, NM Terreng i 2009 og i de fleste Sola Open rittene fra 1996-2014.

Kurt Skretting ble tildelt Fortjenestemerket for sin innsats i IL Havdur og Sola CK. Kurt har vært med i sykkelsporten siden 1970, først som aktiv i Sandnes SK og deretter som både aktiv og administrativ i IL Havdur og Sola CK. Han har sittet i styret i IL Havdur, og vært trener her i flere år. Han var med på å starte Sola CK og var klubbens første leder. Her har han også vært trener, rittleder og deltatt på mange dugnader. Han har også sittet i Rogaland Cyklekrets i trenerutvalget, og vært flittig benyttet som mekaniker for både landslag og klubblag.

Eilif Bergan ble tildelt Fortjenestemerket for sin innsats i Grenland Sykleklubb i mange år. Bergan har vært leder av klubben fra 1991-1996. I tillegg har han vært medlem i flere utvalg i NCF. Han har vært rittansvarlig for turrittet "Telemark Tours" i perioden 1992-2012, og også hatt samarbeidet med Skandinavialoppet. Eilif Bergan har i tillegg vært kommissær i mange år, og vært tilitsvalgt i Telemark Sykkelkrets.

Aktive utøvere ble også hedret på Forbundstinget. Følgende utøvere fikk tildelt Hedersmerket, for poeng oppnådd i internasjonale ritt: (Klubbenes representanter tok imot utmerkelsene).

Anita Ager-Wick, Drammen CK
Filip Eidsheim, Bergen CK
Tone Hatteland Lima, Bryne CK
Thea Thorsen, Ringerike SK
Bjørn Tore Hoem, Nesset CK
Sondre Holst Enger, Horten OC
Ingrid Sofie Bøe Jacobsen, Halden CK
Håvard Blikra, Stavanger SK
August Jensen, Stavanger SK
Fredrik Strand Galta, Stavanger SK
Sven Erik Bystrøm, Stavanger SK
Kristoffer Skjerping, CK Sotra
Anita Yvonne Stenberg, IK Hero
Ola Kjøren, Stiftstaden SK Trondheim

Masse gratulasjoner til alle mottakere av utmerkelser - det er vel fortjent!

  • Region Øst

Nyheter Region Øst

Laget skal delta i siste ritt i MTB Nordic Series i Klding i Danmark. Rittet går 12. august. Uttaket er gjort med...
For sjette året på rad vil unge norske og internasjonale talent få muligheten til å konkurrere i Arctic Morgendagens...
Norges Cykleforbund og IF Frøy har gleden av å invitere til Nordisk mesterskap i Masters tempo og fellesstart lørdag 4...
Målet vårt er å være med på å tette gapet mellom klubb og landslag ved å bidra til:  Nivåheving for regionens...
Kurset er gratis for alle som er medlemmer i klubber i regionen. Stasjonære vakter er en del av det nye forskriftene...
Egil kom inn i styret i Region Øst i 2014, rett etter at regionen ble etablert. Jeg ble kjent som med han som en...
Menyen av ritt består både av tempo, fellesstart, gateritt og bakkeritt. For alle rittene vil sikkerhet bli satt i...
Region Øst arrangerte i samarbeid med NCFs sentralt og flere av klubbene i regionen en historisk tandemcup i 2017....
Ti jenter/damer i alderen 13-50 år fra NCF Region Øst var på samling på Geilo i helgen for å trene sammen med Nina...
Adressen til hotellet er  Hvamstubben 11, 2013 Skjetten. Det ligger rett etter avkjøringen fra E6 til RV 22 –...