Gode prestasjoner under EM Bane i Berlin | NCF

Gode prestasjoner under EM Bane i Berlin

Anita Yvonne Stenberg var en hårsbredd fra bronsemedalje

Anita og trener Kenneth Berner i Bane-EM (Foto: Jesper Skovbølle)

Europamesterskapet på Bane ble arrangert i Berlin 18.-22. oktober 2017. Det var 264 deltakere som representerte 29 land i mesterskapet. Arrangørlandet Tyskland ble mestvinnende, etterfulgt av Frankrike og Storbritania. Vi gratulerer våre to deltakere i Berlin, Anita Yvonne Stenberg og Anders Oddli med flotte prestasjoner, og sender også en gratulasjon til vårt naboland Danmark, der Trine Schmidt tok to gullmedaljer i øvelsene Poengløp og Scratch.

Her en kort oppsummering av øvelsene og de norske resultatene under EM Bane:

Scratch menn:

Anders Oddli syklet Scratch. Offensiv kjøring fra start, Anders tok sammen med tre andre en runde på feltet tidlig. Litt senere tok to nye ryttere en runde også på feltet. Bare å ta av seg hatten og gratulere Anders Oddli med en fantastisk bra 5. plass i Scratch.

Poengløp Damer:

Nok et fantastisk resultat i EM. Anita tok 4. plass i poengløp. Tapte bronsen på dårligere plassering i siste spurt.

Damer Omnium Scratch:

Anita Yvonne Stenberg fortsetter å levere! I dag vant hun første øvelse i Omnium (Scratch). Dette er fantastisk bra, med flere verdensmestre og europamestere til start. Vi gratulerer. Hun leder da Omnium med 3 øvelser igjen.

Damer Omnium Temporace:

Anita endte på en 4. plass i temporace og leder fremdeles damenes Omnium etter 2 øvelser. Dette er en meget sterk prestasjon med ryttere som Kirsten Wild, Katie Archibald og Amalie Didriksen til start.

Poengløp menn:

Anders var med å prege dagens poengløp. Omtrent midt i løpet gikk han i brudd alene. Han ble liggende lenge alene og var veldig tett på hovedfeltet. Det skilte på det minste ca. en halv sving. Uheldigvis for Anders begynte de å kjøre i hovedfeltet og han klarte aldri å "hente" en runde på hovedfeltet . Han kjørte sterkt og endte på en 9. plass med 19 poeng. 


Anders Oddli in action under EM Bane

Damer Omnium utslagning:

Anita gjorde ikke et topp utslagningsløp. Hun ble sperret inn i midten av feltet og ble forbikjørt av mange på oppløpssiden. Hun falt til en 7. plass sammenlagt etter 3 øvelser. Nå gjenstår en øvelse - poengløp.

Damer Omnium poengløp:

Da endte det ikke helt så bra vi hadde håpet, tatt i betrakting utgangspunktet etter 2 øvelser (1. plass). Anita forsvarte sin plass etter øvelse 3 utslaging. Hun endte til slutt på en 7 plass i EM - Omnium 2017.

Vi er veldig godt fornøyd med innsatsen. Det er små marginer i banesykkel og vi har aldri vært så nære medalje i EM på bane noen gang.  Vi gratulerer Anders og Anita med mye god kjøring i EM, men litt stang ut i noen øvelser gjorde at vi ikke tok med oss en medalje eller to hjem fra Berlin.

Herrer ominum: Anders Oddli endte på en 14. plass totalt

Damer omnium: Anita Yvonne Stenberg endte på en 7. plass totalt

Se alle resultater her: http://eliteeuropean2017.veloresults.com/

Thomas Fossum
Grenutvalg Bane

  • Bane

Nyheter Bane

Lær å sykle på bane nå, så du er forberedt når Sola Arena står klar i 2020! Banesykling er utmerket trening også med...
Hold av datoer for banesamlinger og Norgesmesterskap på Odensebanen denne høsten. Følgende datoer er fastsatt...
Fredag 22. juni ble første spadetak for nye Sola Arena tatt, og vi kan dermed se konturene av at vi kan få realisert en...
Vi skulle gjerne ha hatt enda flere norske deltakere i Nordisk mesterskap på bane i Odense helgen 9.-11. februar, men...
Nordisk mesterskap på bane blir arrangert på Odensebanen i Danmark 9.-11. februar. Vi håper mange nordmenn har ønske om...
Fra 19.-21. januar ble sesongen siste UCI World Cup ritt arrangert i Minsk, Hviterussland. Anita Yvonne Stenberg tok...
1.- 3. desember var det duket for World Cup på bane i Milton, Canada. Anita Yvonne Stenberg var eneste rytter til å...
Helgen 9.-11. februar 2018 er satt som dato for Nordisk mesterskap på bane i Odense, Danmark. I forkant av...
Anita og trener Kenneth Berner i Bane-EM (Foto: Jesper Skovbølle) Europamesterskapet på Bane ble arrangert i...
NM BANE I ODENSE 6.-8. OKTOBER 2017 Da er årets Sykkel NM på bane avsluttet, og det har vært tre flotte dager på...