Fikk internasjonal erfaring i syklekross

Fire ryttere fikk brynt seg i Belgia før jul

For å samle internasjonal erfaring og kjenne på det absolutte toppnivået i syklekross, sendte NCF en delegasjon på fire ryttere til Scheldecross i Antwerpen og WC i Namur (Belgia), siste helgen før jul.

På bakgrunn av resultater i Norgescup og NM, ble Håkon Lunder Aalrust (junior), Ola Jordet (U23), Fredrik Haraldseth (M-elite) og Tiril Hole Mohr (W-elite/U23), valgt ut for å representere Norge.

Løypa i Antwerpen var preget av lange strekker i sand langs elven Schelde, derav navnet på rittet. Foruten et par jordhauger var det flatt.
Junioren Henrik Lunder Aalrust viste flotte takter og etablerte seg raskt på 9.-10. plass, en velt mot slutten av rittet ødela for en mulig topp 10 plassering
Resten Norges lag, som nok var noe preget av lite matching siden NM, fikk raskt merke at det internasjonale nivået ( les Belgia/Nederland) er meget høyt.


Haakon Lunder Aalrust in action.

WC Namur er regnet som den aller hardeste løypa i kross, og er på grensen til en terrengløype noen steder, med stor høydeforskjell og mange knallharde bakker. Med rekordstor deltagelse i alle klasser og hele 18 nasjoner på start i M elite, var de aller beste internasjonale rytterne på start. Den harde løypa ga en god pekepinn på hva som bør jobbes med fremover, stort sett er det kapasiteten som må økes for å henge med. Lyspunktet er at våre utøvere var lenger med i løpet enn ventet. Teknisk gjør utøverne mye rett, men ennå i litt for sakte tempo.

Igjen er det Håkon som til tider leverer prestasjoner på internasjonalt toppnivå og viser at han har kapasitet og teknikk til å være blandt de absolutt beste om relativt få år.

Støtteapparatet fikk også mye lærdom og innsyn i de rutiner som må gjennomføres for at utøverne skal prestere optimalt.

 

Ottar Renholt
Leder

  • Syklekross

Nyheter Syklekross

Tora Bjørndal Ottestad, Asker CK, Elisabeth Sveum fra Kloppa Off Road Klubb, William Høines Larsen, Romeriksåsen SK og...
INFORMASJON OM NM OG NORGESCUP SYKKELKROSS Etter at Tønsberg CK desverre måtte avlyse sin NorgesCup i Sykkelkross...
I helgen tok Gjertrud Bø sin 10. VM-tittel totalt i masterkarrieren, denne gang i Cyclo-Cross i Belgia. Det ble et...
Vi gratulerer så mye til Gjertrud Bø for seieren i VM Masters Sykkekross i klasse W55-59 på fredag! Her er...
GU CX har i samarbeid med sportslig avdeling satt sammen følgende «guide» for å synliggjøre mulighetsrommet og...
Rankingritt sykkelkross 2016 For å skape en god nasjonal terminliste er det helt avgjørende med flere nasjonale...
Som ventet ble det ikke noen norske topplasseringer, men vi klatrer stadig på resultatlistene, dog må vi nok regne med...
Vi minner om at søknadsfristen for NorgesCup og NM Syklekross er 31. januar. Søknadsskjema lastes ned fra vår...
For å samle internasjonal erfaring og kjenne på det absolutte toppnivået i syklekross, sendte NCF en delegasjon på fire...
De fremmøtte ble vitne til fartsfylte og artige ritt i alle klassene under dagens flotte arrangement i Svelvik...