Fikk internasjonal erfaring i syklekross

Fire ryttere fikk brynt seg i Belgia før jul

For å samle internasjonal erfaring og kjenne på det absolutte toppnivået i syklekross, sendte NCF en delegasjon på fire ryttere til Scheldecross i Antwerpen og WC i Namur (Belgia), siste helgen før jul.

På bakgrunn av resultater i Norgescup og NM, ble Håkon Lunder Aalrust (junior), Ola Jordet (U23), Fredrik Haraldseth (M-elite) og Tiril Hole Mohr (W-elite/U23), valgt ut for å representere Norge.

Løypa i Antwerpen var preget av lange strekker i sand langs elven Schelde, derav navnet på rittet. Foruten et par jordhauger var det flatt.
Junioren Henrik Lunder Aalrust viste flotte takter og etablerte seg raskt på 9.-10. plass, en velt mot slutten av rittet ødela for en mulig topp 10 plassering
Resten Norges lag, som nok var noe preget av lite matching siden NM, fikk raskt merke at det internasjonale nivået ( les Belgia/Nederland) er meget høyt.


Haakon Lunder Aalrust in action.

WC Namur er regnet som den aller hardeste løypa i kross, og er på grensen til en terrengløype noen steder, med stor høydeforskjell og mange knallharde bakker. Med rekordstor deltagelse i alle klasser og hele 18 nasjoner på start i M elite, var de aller beste internasjonale rytterne på start. Den harde løypa ga en god pekepinn på hva som bør jobbes med fremover, stort sett er det kapasiteten som må økes for å henge med. Lyspunktet er at våre utøvere var lenger med i løpet enn ventet. Teknisk gjør utøverne mye rett, men ennå i litt for sakte tempo.

Igjen er det Håkon som til tider leverer prestasjoner på internasjonalt toppnivå og viser at han har kapasitet og teknikk til å være blandt de absolutt beste om relativt få år.

Støtteapparatet fikk også mye lærdom og innsyn i de rutiner som må gjennomføres for at utøverne skal prestere optimalt.

 

Ottar Renholt
Leder

  • Syklekross