Fartsfylt Norgescup nr. 4 på Sykkelkross i Spikkestad

Søndagens ritt på Spikkestad skulle vise seg å leve opp til gårsdagens vellykkede ritt. I en løype som gikk i motsatt kjøreretning fra lørdagen, så var det klart for nok en dag fylt med gode sykkelprestasjoner. Været var lettere, med oppholdsvær og gode forhold for sykkelkross.

Norgescupleder i K Junior, Oda LaForce fra IF Frøy, var kjapt ute av startblokkene og tok kommandoen relativt tidlig. På mesterlig vis manøvrerte hun seg gjennom søndagens løype, som var sleip og gjørmete etter gårsdagens regnskurer. I ensom majestet tok hun seieren nok en gang, foran Emma Rege Kvåle fra Sandnes Sykkelklubb.

Juniorklassen på herresiden skulle bli et ordentlig spennende løp. En trio bestående av William Handley fra Asker CK, Sondre Rokke fra IF Frøy og Eivind Fougner var de tre rytterne som utmerket seg på dagens ritt og fikk en luke til resten av feltet. Det var hele veien spenning om hvem som skulle bli seiersherren, og det viste seg å bli William Handley fra Asker CK, som i tillegg overtok ledelsen i Norgescupen etter er svært god helg på Spikkestad. Sondre Rokke fra IF Frøy og Eivind Fougner fra SK Rye tok de to andre respektive pallplasseringene.

I K Senior var det knyttet spenning til hvorvidt Elisabeth Sveum fra Kloppa Offroad Klubb skulle gjenta bedriften fra lørdagens ritt. Marit Sveen fra Romeriksåsen Sykkelklubb, som ikke deltok på foregående ritt, ville det annerledes derimot. En trio holdt sammen, bestående av de to førstnevnte og med Berit Nordsæter Resell fra Lillehammer CK. Marit Sveen klarte å ta innersvingen på de to andre i K Senior mot slutten av rittet. Elisabeth Sveum beholdt dog ledelsen i Norgescupen etter en fin tredjeplass på søndagens ritt.

For seniorene for herrer var det nok en gang et ritt som leverte sterke idrettsprestasjoner. Forhåndsfavorittene var kjapt ute fra start og holdt et høyt tempo. Brødrene Johannessen, med regjerende norgesmester Søren Wærenskjold fra Ringerike SK / Joker Fuel Of Norway og Knut Røhme fra Romeriksåsen SK, dannet ledergruppen som skulle kjempe om seieren tilslutt. Selv om mannen i den gule ledertrøyen måtte gjøre et sykkelbytte, så stanset det ikke han fra å sikre seg nok en seier, halvannet minutt foran Søren Wærenskjold. Knut Røhme viste sterk kjøring hele veien og tok tredjeplassen på søndagens ritt, som ble avsluttet med knallsol og nydelige sykkelkross-forhold. 

Tusen takk til alle deltakere, støtteapparat, tilskuere og ikke minst arrangørklubben Bærum & Omegn Cykleklubb, som stilte med en flott sykkelkross arena på Spikkestad. 

Topp 3 NorgesCup 4 Syklekross - Spikkestad

Topp 3 K Junior

Oda LaForce - IF Frøy
Emma Rege Kvåle - Sandnes Sykkelklubb

Topp 3 M Junior

William Handley - SK Rye 
Sondre Rokke - IF Frøy
Eivind Broholt Fougner - SK Rye

Topp 3 K Senior

Marit Sveen - Romeriksåsen SK
Elisabeth Nordsæter Resell - Lillehammer CK
Elisabeth Sveum - Kloppa Off Road Klubb

Topp 3 M Senior

Tobias Halland Johannessen - Drøbak-Frogn IL Sykkel
Søren Wærenskjold - Ringerike SK / Joker Fuel Of Norway
Knut Røhme - Romeriksåsen SK 

Komplett resultatliste:

https://live.eqtiming.com/54158#result:202025-0-0-0-1-

  • Syklekross