Fartsfylt NorgesCup i Arendal

Det ble et fartsfylt og morsomt ritt i strålende høstvær på Sørlandet

I strålende vær ble helgens første av to NorgesCup ritt avviklet på lørdag. Hove var arenaen og med en regntung kveld natten før rittet fikk vi et fartsfylt og morsomt ritt i strålende høstvær på Sørlandet.

Jeg var sist ut fra start.
- Utrolig artig løype smilte dagens vinner i kvinner senior, Tone Kristin Larsen, rett etter målgang. Hun hadde da akkurat sikret seg seieren foran NorgesCup lederen Tiril Hole Mohr. Elisabeth Sveum kapret den siste pallplassen i et løp som tidlig skulle stå om de tre nevnte.

Vinneren av det femte NorgesCup rittet oppsummerte dagens ritt slik:

- Planen var og ta det rolig i starten, jeg vet jeg er litt senere i starten. Faktisk var jeg sist ut av starten, men jeg kjørte meg opp gjennom feltet. Det var viktig å aldri bli fornøyd, hele tiden pushe seg på fart. Det er lett og tenke at man har bra fart, men man må hele tiden jobbe for å sykle raskere.

Hole Mohr beholdt sammenlagtledelsen i NorgesCupen med sin 2. plass i dagens ritt, mens Elisabeth Sveum overtok 2. plassen fra Marit Sveen.

Virket som om alle hadde plan om å kjøre fra start.
Menn senior åpnet i et voldsomt tempo, der den tøffe løypen virkelig gav utslag blant rytterne. Tidlig i løpet dannet det seg en tetduo bestående av NorgesCup-leder Fredrik Haraldseth og Kristoffer Sommer Wormsen. Bak de fulgte regjerende norgesmester Morten Vaeng. Til slutt var det Haraldseth som stakk av med seieren. Han oppsummerer rittet som et tøft ritt

- Jeg hadde en plan om å kline til maks på første runden for å få en tidlig ledelse, men det virket som om alle andre hadde samme planen. 

Løpet ble ikke avgjort før på siste runden og det var en hard fight mellom Wormsen og Haraldseth. Haraldseth har følgende å si om den tøffe fighten:

- Kristoffer var nok litt sterkere enn meg i dag, men jeg var bedre teknisk. Så ut på sisterunden brukte jeg de tekniske partiene til å skaffe meg luken jeg trengte, også var det bare og kline til inn til mål.

4 av 5 for Lunder Aalrust

Menn junior ble vunnet av Håkon Lunder Aalrust. Han tok med det sin fjerde seier på fem forsøk i årets NorgesCup og sitter nå med en og en halv hånd på sammenlagttittelen i Junior-klassen. Han vant suverent foran Sebastian Dreyer og Sindre Reidar Mohr.  

Topp tre i NC 5: Hove CX

Kvinner senior:

1. Tone Kristin Larsen, SK Rye Sykkel 0:42:21,1

2. Tiril Hole Mohr, IK Hero Sykkel + 0:00:26,0

3. Elisabeth Sveum, Raufoss & Gjøvik SK + 0:01:29,2

Menn junior:

1. Håkon Lunder Aalrust, Ringerike SK 0:42:13,2

2. Sebastian Dreyer Heldahl, Kristiansands Cykleklubb + 0:02:01,

3. Sindre Reidar Mohr, Stavanger SK + 0:02:21,5

Menn senior:

1. Fredrik Haraldseth, Bærum OCK 0:58:49,2

2. Kristoffer Sommer Wormsen, Ringerike SK + 0:00:01,9

3. Morten Vaeng, Drammen Cykleklubb + 0:01:06,2

  • Syklekross