Erik Hægstad med gjennombrudd i eliteklassen

Sterke prestasjoner på løpende bånd

Erik Hægstad startet sesongen i Norden i håp om å samle poeng og bevise at han var moden for verdenscup deltakelse. Siden EM i Brno i juli, har han vist at han tar nivået i eliteklassen på en forbilledlig måte. Resultater i toppsjiktet har vist at han med god margin viser seg klar for elitenivået. I siste helgs verdenscup i amerikanske Snowshoe er han med på å sette farge på de to ritttene han kjørte. Short tracken på fredag jobber han seg fram i feltet og ender opp på 7. plass tett på seier og kvalifiserer seg til første rekke på søndagens rundbane ritt. 

I søndagens ritt holder han seg til planen om å ligge framme i feltet under hele rittet. Han gjennomfører til fulle og ender opp på 9. plass, bare 56 sekunder bak vinner. Etter evalueringen ser vi at om han hadde vært noe lengre fram i avgjørende øyeblikk, ville han vært kapabel til å kjempe om topp 3-5. Godt å ta med seg inn i arbeidet mot neste sesong. Det er stort for laget og Erik personlig å se at vi har en rytter som tar nivået i eliteklassen. Vi har de siste årene hatt utøvere i toppsjiktet i U23, men det endelige målet er å utvikle utøvere som hevder seg i toppen av eliteklassen. Eriks prestasjoner den siste delen av sesongen, viser at vi er godt på vei. 

U23 gutta, Martin Siggerud og Anders Johannessen, fikk en verst tenkelig start på sine ritt. Velt for begge i starten ga en begredelig start på rittet. Knallhard jobbing resten av rittet betalte seg, spesielt for Anders som endte opp på 12. plass, med svært sterke rundetider siste tre runder. Martin fikk en tung dag, etter forkjølelse dagene etter VM og ikke helt god i luftveiene under rittet heller. 


Fra Snowshoe, USA i helgen.

Nyheter

  Aktivitet/trening Det vil alltid være helsedirektoratets retningslinjer som skal etterleves, men i tillegg...
I dag skal avgjørende spørsmål i realiseringen av Velodrom, skole og administrasjonsbygg behandles i formannskapet i...
På Forbundstinget 7.-8. mars, ble det vedtatt at sykkelsporten skulle opprette et grenutvalg for E-Sport, og styret...
Får din klubb økonomiske konsekvenser som følge av koronakrisen? Se mer i nyhetsbrevet fra Norges Idrettsforbund...
Har dere personer i klubb eller region som gjennom sitt frivillige arbeid burde ha blitt tildelt en utmerkelse? Selv...
Utvekslingsprogram gjennom Norges idrettsforbund Søk her: https://www.idrettsforbundet.no/tema/idrettensfredskorps/...
Utvalget har i samarbeid med Region Midt forsøk å finne klubber i Midt-Norge til å arrangerer mesterskapet, ettersom...
Anita Stenberg var glad over å ha fått to stipender for å kunne satse på OL. På bildet fra venstre Ivar Kjellhov, Anita...
Krav om bruk av gule hjelmer for mobile vakter er nå tatt ut av sykkelforskriften.   I august ble...
Vi kan i dag presentere arrangører for NM og NorgesCup Terreng Maraton for 2020 sesongen.   Etter suksessen...