Enda mer krasj under VM MTB i Australia | NCF

Enda mer krasj under VM MTB i Australia

Lyspunkt med 25. plass til Erik Hægstad

Krevende løype i Cairns

Det ble et hardt ritt for Erik Hægstad i U23-klassen under årets VM i terreng rundbane. Hægstad fikk en dårlig start posisjon, men klarte å hente inn en del plasser underveis.

-Jeg fikk en ok start, men det var en krevende løype og det ble umulig å komme forbi i den lange bakken, sier Hægstad.
-Formen er bra og jeg klarte å ta innpå i de bredere, flate partiene. Dessverre fikk jeg en punktering og måtte ta det pent inn til mot mål med lite luft i dekkene, avslutter Erik.

Erik Hægstad endte på en 25. plass av de 66 som fullførte i U23-klassen. Det var Samuel Gaze fra New Zealand som ble verdensmester, foran Alan Hatherly fra Sør-Afrika og tyske Maximilian Brandl.

Petter Fagerhaug ute med skade

Etter en knallsesong for Petter Fagerhaug, var det store forhåpninger til 20-åringen fra Lillehammer under VM i Australia. Dessverre måtte han stå på sidelinjen under årets verdensmesterskap.

-Jeg var litt ivrig på trening for et par dager siden og gikk over styret, sier Fagerhaug. – Jeg ble kraftig forslått, men hadde håp om å kunne stille allikevel. Det går bra å sykle på landeveien, men det var dessverre helt umulig å sykle på sti med den skadede skulderen, sier en skuffet Petter.

Fagerhaug er allikevel full av motivasjon foran neste sesong, og har skumle planer om å kunne ta enda et steg videre i 2018.

Mamma ordner opp

-Det blir nok «mamma» Gunn-Rita Dahle Flesjå som må redde Norges ære i dette mesterskapet, sier Petter Fagerhaug med et smil.
-Hun har vært kokk for oss her nede, så «ungene» hennes får i seg riktig næring, sier Petter.

Det er bare å håpe at Gunn-Rita (44) slipper punkteringer når hun skal i ilden lørdag morgen lokal tid. Det har vært litt for mange av dem under dette mesterskapet. Samtidig er Gunn-Rita en garvet ringrev i gamet, og har alle sjanser til å lykkes om hun slipper de største tekniske utfordringene.

Resultater VM MTB U23

 

  • Terreng

Nyheter Terreng

NCF har revidert og lanserer herved uttakskriterier for sesongen 2019. Dokumentet beskriver kriteriene for å bli tatt...
I dag kom beskjeden om at Gunn-Rita Dahle Flesjå, den mestvinnende norske utøveren i en sommeridrett noensinne, legger...
Søndag var det duket for det nest siste rittet i World Cup Eliminator i Antwerpen. Ingrid Sofie Bøe Jacobsen (26) tok...
Ingrid Sofie Bøe Jacobsen har hatt en knallsesong så langt dette året. Når det gjenstår to ritt i World Cup Eliminator...
Vi reiste til årets VM i Lenzerheide med mange svært gode prestasjoner i bagasjen. 4 verdenscupseire, en europamester...
Gunn-Rita Dahle Flesjå er tøffere enn de aller fleste. Søndag tok hun sin trettiende seier i World Cup sammenheng,...
WC Val di Sole, Italia 6.-8. Juli 2018 Vi reiste til Andorra med gode forventinger, men i dette gamet er det ikke...
Utstyrsregulering av terrengsykler i aldersbestemte klasser For å bidra til at barn og ungdom konkurrerer på likere...
I løpet av fjorårssesongen kom det opp noen synspunkter på hvordan tidsplanen for Norges cup rittene i rundbane var...
Årets EM maraton gikk i år i Italienske Spilimbergo 1 times kjøring nord for Venezia. Et fantastisk område for...