Eirik Ulltang med 14. plass i VM Trial

Eneste norske deltaker i UCI Urban Games

Eirik Ulltang (27) deltok forrige uke i UCI Urban Games, hvor verdensmesterskapet i trial, BMX Freestyle og XC Eliminator ble avholdt. Urban Games er et helt nytt format, hvor alle tre disipliner konkurrerer inne på samme arena. Mesterskapet ble arrangert i Chengdu i Kina. Ulltang var eneste norske deltager uansett disiplin, og hadde med seg et støtteapparat bestående av én: Team manager og trialsyklist Joachim Skjævestad (28).

Ulltang deltok i trialkonkurransen for 26"-hjul, hvor et nytt reglement ble presentert: Hver seksjon bestod av seks sektorer som hver gav 10 poeng om passert feilfritt. Med fem seksjoner og totalt tre runder i konkurransen, kunne man maksimalt oppnå 900 poeng i konkurransen. Ulltang forklarer om sine målsettinger:

- Etter å ha gått og analysert seksjonene, satt jeg et mål om å oppnå 600 poeng. Det var basert på en veldig realistisk prestasjon fra min side, hvor jeg mestret ting jeg visste jeg var sikker på. Men, i andre og tredje runde gjorde jeg én stor feil hver, i tillegg til noen småfeil ellers. Dette gjorde at jeg gikk glipp av viktige poeng, og jeg endte opp med 470 poeng totalt. Jeg er ikke skuffet, men vet at 600 poeng var helt innenfor rekkevidde.

470 poeng gav Ulltang en 14.plass. Det er hans beste VM-resultat i karrieren, med to 19.plasser og en 20.plass fra før. Hadde han oppnådd målsettingen om 600 poeng, ville det gitt en 9.- eller 10.plass. De seks beste fra semifinalen går til finalen, og 630 poeng hadde gitt finaleplass,

Vinneren av trialkonkurransen ble Jack Carthy fra Storbritannia. Urban Games i Kina var årets siste konkurranse i den internasjonale trialkalenderen. Sesongen starter igjen i Østerrike i juli 2018 med første verdenscup.

  • Trial