Eirik Ulltang ble norgesmester i Trial 2019

Vant for sjette gang

I helga var det duket for norgescupavslutning og det sjette norgesmesterskapet i historien. Resultatet ble nokså likt som de forrige fem gangene, med Eirik Ulltang på toppen.

Denne helga var det NC 3 på lørdagen, og et to-i-ett ritt på søndagen, som var både NC 4 og NM. Det var flere deltagere enn ritthelgen i Tomter, men fremdeles ikke helt der oppe med toppåret 2016. De som møtte virket iallfall veldig fornøyde, og på søndagen var det deltagere i samtlige åtte klasser, noe som aldri har skjedd før – om vi husker rett.

Eliteklassen
Resultatet var identisk både lørdag og søndag. Eirik Ulltang (29) vant, med relativt store marginer foran andreplassen: 200 poeng på lørdagen og 254 på søndagen. Andreplassen gikk til Knut Fosse (30) med 176 poengs margin foran tredjeplassen på lørdagen, og kun 38 poengs margin søndagen. Tredjeplassen gikk til Joachim Skjævestad (30), som var 212 poeng foran Håkon Sveistrup på lørdagen, men kun 60 poeng foran på søndagen. Sveistrup (26) var eneste i elite som hadde høyere poengsum søndag enn lørdag. Selv om seksjonene ikke var betydelig vanskeligere under NM, kom det noen regnbyer som gjorde at friksjonen på enkelte hinder ble redusert.


Eirik Ulltang tok sin sjette NM-tittel.

Junior
Jonas Wian (18) var eneste deltager i juniorklassen, og ble dermed juniornorgescupvinner sammenlagt og juniornorgesmester. På lørdagen syklet han såpass bra, at det ville holdt til en fjerdeplass i elite, mens søndagen snudde det litt, og det ville ikke holdt til mer enn tredjeplass i Sport Åpen.


Jonas Wian - norgesmester menn junior

Sport Åpen
Klassen for alle som er 17 år eller eldre, og ikke vil konkurrere mot de aktive syklistene. Klassen ble vunnet av den lokale helten Bernt Kristiansen (31) på lørdagen. Men, Kristiansen måtte ta til takke med andreplassen under NM, da motortrialmesteren Håkon Pedersen (28) tok turen, og vant med seks poengs margin. Tredjeplassen gikk til Reino Rongved (21) under NM, som sist deltok i eit NC-ritt i 2012! På lørdagen tok Vinjar Kristiansen (21) tredjeplassen, men en dårlig rygg gjorde at det ikke ble noen start i NM, dessverre.

Master
Alle over 30 år kan delta i master. Dette er en aktiv klasse, hvor man kan bli norgesmester. Generalprøven ble derfor NC 3 på lørdagen, hvor Erik Stensrud (48) vant foran Kai Torgersen (49). Det skulle likevel vise seg at det er noe sant i at en dårlig generalprøve blir en god premiere. For når det virkelig gjaldt, tok Kai rotta på Erik, og ble dermed norgesmester. Under NM ble det også ny aldersrekord i et norsk trialritt, med Rune Rongved på tredjeplass. Han er 60 år, og har aldri syklet et trialritt før. Samtlige i master deltok forøvrig på fulldempede stisykler!

Kvinner Åpen
Det er lenge siden vi har hatt jenter, damer og kvinner med i et trialritt. Første og siste gang med et fullt kvinnepodie var under NM 2016. Det ble kun med én startende denne gangen, men det er likevel superpositivt for sporten. Tiril Rongved (18) gjorde konkurransecomeback, akkurat som broren Reino, og ble vinner med 73 poeng. Hun knuste dermed far Rune, som fikk 26 poeng. Det må da vel ha vært et tema i bilen hjem fra rittet?


Vi heier på eneste jenta i NM Trial!

Ungdom
Ungdomsklassen hadde to startende lørdagen, og tre startende søndagen. Klassen ble vunnet av Marcus Stensrud (14) helt overlegent begge dager, med henholdsvis 161 og 156 poeng. Andreplassen på NC 3 gikk til lokale Herman Dagsvik Augestad (14), som hadde helgens jevneste poengsummer: 64 poeng lørdag og 63 poeng søndag! 63 poeng holdt dessverre kun til tredjeplass på søndagen, da Elias Olai Wæhle Olsen (16) tok turen. Elias er junior i 2020, kanskje vi har en utfordrer til Jonas Wian? Det er bare å trene, Elias!

Barn
Barneklassen hadde ikke startende på NC 3, men heldigvis tok Sondre Holvik Tertnes (12) turen til NM, og det lovende talentet fikk hele 105 poeng, som hadde holdt til andreplass i ungdomsklassen. Det er veldig bra!

Rekrutt
I rekruttklassen hadde vi med oss to fra Hobøl IL Sykkel, Adrian Gøthe Gorseth og Daniel Torgersen. Begge gjorde en superbra innsats både lørdag og søndag, og de var veldig jevne.


Legg merke til at NM-vinner Eirik Ulltang også var kommissær for de yngre klassene :-)

Komplette resultatlister:

NC 3 (pdf)
NM/NC 4 (pdf)

Alle foto: Joachim Skjævestad. Se flere bilder på: https://www.biketrial.no/eirik-ulltang-vant-for-sjette-gang/ 

  • Trial

Nyheter Trial

Eirik Ulltang ble Norgesmester for sjette gang helgen 31. august-1. september, i tillegg vant han NorgesCupen...
I helga var det duket for norgescupavslutning og det sjette norgesmesterskapet i historien. Resultatet ble nokså likt...
Eirik Ulltang ligger som vanlig ikke på latsiden - han og Joachim Skjævestad er i full gang med show og trening. Les...
I helgen arrangerte VestkantTrial sesongens to siste norgescuprunder. Deltagelsen var godt under middels, selv i norsk...
Eirik Ulltang oppsummerer sesongen i vedlagte NYHETSBREV Vår hardt satsende utøver i grenen Trial har for femte gang...
Eirik Ulltang (27) deltok forrige uke i UCI Urban Games, hvor verdensmesterskapet i trial, BMX Freestyle og XC...
Eirik Ulltang måtte hoppe over den fjerde og femte verdenscupen i Trial denne sesongen pga. ankelskade, men Eirik ser...
Foto: Thomas Remvik Aasen Se hele nyhetsbrevet HER
I år ble det gjerde trial-NM i historien arrangert av klubben min, Hardanger SK, den 24. juni. Jeg klarte igjen å ta...
Eirik Ulltang tok seieren under NM Trial og NC 3 i Norheimsund. Hardanger sykkelklubb var arrangør og hadde...