Den norske sykkelhelgen

Flere pallplasser for norske ryttere denne helgen.

Det har vært en spennende sykkelhelg. Mange norske syklister har vært i aksjon og mange har levert flotte resultater.

Landevei

Herrer elite

Det ble ingen stor norsk dag i Paris-Roubaix. Edvald blir beste norske på 45. plass og Kristoff inn som nr. 56. En fellesnevner for de norske favorittene var tekniske problemer med sykkelen, noe som er en kjent utfordring i det tøffe brosteinstrittet. De øvrige norske fikk enten DNF eller kom uten for tidslimiten. (Fullstendig resultatliste HER)

Andreas Leknessund fra Uno-X Norwegian Development Team vant undgomstrøyen og fikk 2. plass i GC i Circuit des Andennes International. (Fullstendig resultatliste HER

 

Kvinner elite

Kvinner elite kjørte etapperittet Healthy Ageing Tour i Nederland denne helgen. Susanne Andersen blir beste norske, akkurat utenfor topp 20 med en 21. plass i sammendraget. I løpet av rittet kjørte hun inn tre 6. plasser og kom på 5. plass i ungdomskonkurransen. For Hitec var det Julie Solvang som sikret seg den beste plassen i laget med en 58. plass i sammendraget. Emilie Moberg på Team Virtu ble tilslutt 28. plass i sammendraget. (Fullstendig resultatliste HER)

 

Herrer U23

I helgens U23 utgave av Flandern stilte Norge med et sterkt lag, som for to helger siden kjørte inn en 2. og 7. plass i Gent-Wevelgem. Med disse resultatene i beltet stilte Norge som en av de store favorittene. Resultatet denne helgen ble ikke like bra, men Tobias Foss kommer inn på en fin 14. plass med Håkon Aalrust like bak på 16. (Fullstendig resultatliste HER)

 

Herrer junior landevei

I liket med senior herrer kjørte junior herrer Paris-Roubaix denne helgen. Morgendagens helter landslaget stilte med et sterkt og motivert lag, som var klare for å bryne seg på det tøffe rittet. Sindre Brein ble beste Norske på en 17. plass med samme tid som vinneren av rittet. (Fullstendig resultatliste HER)

Kvinner junior landevei

Morgendagens helter landslaget for kvinner junior var også i Nederland denne helgen, og kjørte etappeløpet Healthy Ageing Tour. Anne Ysland ble beste norske i sammendraget med en 16. plass og 6. plass i ungdomskonkurransen. I løpet av rittet ble det to topp 20 plasseringer derav en 15. plass på en etappe som beste for Ysland. (Fullstendig resultatliste HER)

 

Terreng

Herrer

Terrenglandslaget var i Nalles, Italia denne helgen. Her kjørte de UCI-rittet Marlene Südtirrol Sunshine Race, som er en del av den italienske terrengsykkel serien. Norge leverte solide resultater i et sterkt startfelt, med alle menn elite innenfor topp 30. Petter Fagerhaug kom inn som nr. 14, Erik Hegstad ble 28 og Anders Johannessen med en 30. plass. For junior herrer sikret Ole Rekdahl seg en sterk 3. plass og Emil Vangen ble nr. 17. (Fullstendig resultatlister herrer elite HER og herrer junior HER)

 

Damer

Norges eneste kvinne til start i Nalles var Helene Fossesholm. Helene syklet sterkt og sikret seg en flott 2. plass, under minuttet bak vinneren. Det var ingen overraskelse at Helene kom til å kjøre så bra i den tøffe løypen i Nalles med den kapasiteten hun sitter med. Det blir spennende å følge Helene videre denne sesongen. (Fullstendig resultatliste HER)

 

 

Nyheter

  Aktivitet/trening Det vil alltid være helsedirektoratets retningslinjer som skal etterleves, men i tillegg...
I dag skal avgjørende spørsmål i realiseringen av Velodrom, skole og administrasjonsbygg behandles i formannskapet i...
På Forbundstinget 7.-8. mars, ble det vedtatt at sykkelsporten skulle opprette et grenutvalg for E-Sport, og styret...
Får din klubb økonomiske konsekvenser som følge av koronakrisen? Se mer i nyhetsbrevet fra Norges Idrettsforbund...
Har dere personer i klubb eller region som gjennom sitt frivillige arbeid burde ha blitt tildelt en utmerkelse? Selv...
Utvekslingsprogram gjennom Norges idrettsforbund Søk her: https://www.idrettsforbundet.no/tema/idrettensfredskorps/...
Utvalget har i samarbeid med Region Midt forsøk å finne klubber i Midt-Norge til å arrangerer mesterskapet, ettersom...
Anita Stenberg var glad over å ha fått to stipender for å kunne satse på OL. På bildet fra venstre Ivar Kjellhov, Anita...
Krav om bruk av gule hjelmer for mobile vakter er nå tatt ut av sykkelforskriften.   I august ble...
Vi kan i dag presentere arrangører for NM og NorgesCup Terreng Maraton for 2020 sesongen.   Etter suksessen...