BMX samling i Sandnes | NCF

BMX samling i Sandnes

Landslag og rekrutter fikk testet formen

For andre gang i år ble det arrangert samling for landslag og rekrutter, også denne gangen i Sandnes, helgen 4.-6. november.
 

Med noen frafall talte vi 13 utøvere og 2 trenere i Kim-Erik Larsen og Sebastian Kartfjord. Samlingen var veldig lik den forrige, men med enda mer tester. Man kan ikke direkte sammenligne februar samlingen og denne, da man i februar har startet sesongforberedende trening, mens man i november er inne i en typisk mengde periode.  Dette er likevel stort sett unge utøvere, så de skal ha en viss fremgang siden februar.

Fredag ble de testet i styrkerommet og på spenstmatte. Vi kjørte følgende tester:

Knebøy Dyp
Frivending
Markløft
Benkpress

Spensttester:
Hopp med svikt
Hopp uten svikt (Bosco matte)
Stille lengde

Lørdag startet med sprinttester inne i Sandneshallen. Her får vi like forhold året rundt og svært sammenlignbare tider. Vi tester 10, 30 og 50m sprint fra 0.
Alle ble også testet på Wattbike i en 6s watttest, dette er veldig interessante tall å sammenligne med f.eks sprinttidene.
Etter sprintene holdt Kim-Erik og Sebastian et kort foredrag om aktuelle temaer rundt trening og kosthold.

Økt nummer 2 på lørdag var starter på Sandnes BMX bane. Også her fikk vi gjort tidtaking og flere tall å knuse. Vi avsluttet lørdagen med en bedre middag i Sandnes sentrum.

Søndag ble mer treningsdag enn testdag. Noen fikk kjørt Wingate på Wattbike etterfulgt av baneøkt på Supercrossbanen på Sviland. Vi kunne ikke bedt om bedre forhold og fikk en veldig god siste økt der ute., sammen med litt repetisjon av oppvarmingsrutiner fra dagen før.

Vi ser fortsatt gevinsten av å samles på denne måten og det å ha en hel helg å gi input på har utøverne noe igjen for. Alle testresultatene er gull verdt både i treningsplanlegging og evaluering av hver enkelt kapasitet. I tillegg begynner vi å få en mengde tall som kommer godt med i Arbeidskrav og Utviklingstrapp for BMX. Vi savner likevel en helg der vi får kjørt gjennom mer trening enn bare testing, så det er noe vi må se på i fremtiden.

 

Landslagstrener
Sebastian Kartfjord

 

 

  • BMX

Nyheter BMX

VM BMX smeller igang i Baku, Aserbajdsjan kommende helg. Det er tatt ut to ryttere på landslaget, som har klart...
Etter en vellykket sesong med europacupseiere manglet fortsatt det gode resultatet i verdenscup i år. I fjor klarte...
Helgen 4.-6. august var det duket for Nordisk Mesterskap BMX på nye Råde Arena. Hjemmehåpet fra Råde BMX, Sebastian...
Norgesmestere i BMX; fra v. Marita Laksesvela, Tore Navrestad og Martin Nordmark. Det ble kåret mange...
Tore Navrestad under Europacupen i Sandnes. Foto: Geir Wegger Europamesterskapet i BMX arrangeres i franske...
Det ble norske seiere både på kvinne- og herresiden under helgens Europacuprunde 9 og 10 i BMX på Sviland. Under...
Første del av sesongen er unnagjort for BMX-landslaget. De to første helgene i mai ble brukt til å kjøre verdenscup 1+2...
For 7ende gang blir det arrangert verdenscup i Papendal. Her har vi opplevd mye rart, fra baner med shipping containere...
Silje Fiskebekk i aksjon under Europacup i 2016. Foto: Thomas KC Racing Landslaget stilte med følgende ryttere...
De to første rundene i NorgesCupen BMX ble gjennomført i helgen. Lørdag var det duket for NC 1 på Gressvik-banen, og på...