Avsluttet sesongen i WC BMX i Argentina

Tore Navrestad med 7. plass og årsbeste

Etter en vellykket sesong med europacupseiere manglet fortsatt det gode resultatet i verdenscup i år. I fjor klarte Tore sin første verdenscupfinale og hadde som mål å stabilisere seg på semifinalenivå og klare en ny finale i år. Verdenscuprundene i vår i Nederland og Belgia var litt under pari. Derfor reiste Tore Navrestad og Sebastian Aslaksrud til Argentina og siste verdenscuprunde for å gjøre et siste forsøk.

 

Det tar 36t å reise til Santiago del Estero i Argentina men etter endt løp var begge gutta fornøyde med egen innsats. 

«Sebastian klusset litt i de tidlige runder men henter seg inn, er på rett plass til rett sted i 1/8 og kommer seg til 1/4finale, som også var målet hans. Det er et bra resultat med tanke på hans trøblete sesong» sier landslagstrener Kartfjord.

 

Navrestad sto likevel for ikke bare helgens men årsbeste resultat;

«Tore var på hogget i vårens runder også men fikk det ikke til å stemme når det gjaldt. Litt stang ut og litt for snill i svingene rett å slett. I Argentina var han topp3 ned bakken tidsmessig alle dagene, da er det ingen grunn til at han ikke skal være topp 3 også i første sving» kommenterer landslagstreneren. «I semifinalen holdt han unna for- og slo ut årets verdensmester så det var en hissig semifinale» avslutter Kartfjord om den unge syklisten.

 

Navrestad selv var meget fornøyd med syklingen:

«BMX er mye hardt arbeid, men noen ganger - som i dag er det virkelig moro! Jeg er veldig fornøyd med å klare målet mitt om nok en verdenscupfinale i år, og nå er det lettere å gå vinteren i møte, vel vitende om at jeg kan henge med de beste i verden».

  • BMX