"Arven etter Sykkel-VM" | NCF

"Arven etter Sykkel-VM"

Første samling gjennomført i Bergen

Da er ungdomsprosjektet vårt endelig kommet i gang og denne helgen hadde vi 1.samling. Det var mange spente ungdommer som møtte opp i Bergen for en sosial og kompetansehevende helg. Sammen med kurslærere, skolert fra Norges Idrettsforbund, gjennomførte vi ulike moduler som kommunikasjon, rollemodell, selvtillit og selvfølelse, medlem i sentrum, ungdom som ressurs, m/flere. Vi fikk også besøk fra Bergen 2017 som fortalte oss om arrangementet, ungt lederskap og ulike frivillighetsoppgaver vi skal ha under mesterskapet. Det ble i tillegg kjørt en kahoot til stor fornøyelse for deltagerne. Det er liten tvil om at disse ungdommene kan mye om sykkel-VM og poengsummene ble høye.

Samlingen vi nå har gjennomført viser at norsk sykkelsport har en veldig spennende fremtid. Ikke bare er dette ungdommer med stor kompetanse, men de har et brennende engasjement for å gjøre en forskjell, de ønsker å bidra både i klubb og region. Vi hadde flere caser på hvordan NCF kan bruke sosiale medier til å engasjere og rekruttere ungdommer som utøvere, ledere og funksjonærer.

Samhold

Et kurs som vi har vært igjennom skaper nye nettverk på tvers av Norge. Vi har lagt stor vekt på det sosiale og brukt mye øvelser for å skape trygghet og relasjoner. Ungdommene utalte selv at alle har vært utenfor komfortsonen, men at dette var med på å heve opplegget. Vi gleder oss til å møtes igjen og bidra til at sykkel-VM blir en suksess! Vi ble i tillegg enige om å få til en tredje samling i oktober og ungdommene selv skal få være med å lage den.

Veien videre blir et møte med ungdommenes klubber og dette vil foregå før VM. Her skal vi gå igjennom ulike roller man kan ha i klubb, informasjon om prosjektet og hva som skjer under VM. Har du noen spørsmål om Arven etter sykkel-VM prosjektet, ta kontakt med Karsten Ølstad på:

Karsten.olstad@sykling.no
469 65 635

Nyheter

Foto: Europarådet I kampanjen #starttotalk kommer det frem at det er vanskelig for idrettsbarn å si ifra om...
I dag kom beskjeden om at Gunn-Rita Dahle Flesjå, den mestvinnende norske utøveren i en sommeridrett noensinne, legger...
Slik sparer du penger og støtter fremtidens sykkelsatsning! Som medlem i NCF får du Norges beste sykkelforsikring i...
HAR DERE BEHOV FOR Å UTDANNE MOBILE VAKTER? NCF sin samarbeidspartner holder kurs over hele landet, og der det...
Eirik Ulltang oppsummerer sesongen i vedlagte NYHETSBREV Vår hardt satsende utøver i grenen Trial har for femte gang...
Sandefjord Sykleklubb står nok en gang som teknisk arrangør av NM Bane for junior og senior i Odense, Danmark....
VM i maraton gikk i år i Italienske Auronzo Di Cadore. Auronzo ligger i Dolomittene, og området står på UNESCOS...
Norges Cykleforbund arrangerer Mobil-vaktkurs sammen med Eriks Trafikkskole for de som ønsker å være mobil vakt i...
Norges Cykleforbund sender en solid tropp til årets VM Landevei i Innsbruck, som blir arrangert fra 23. - 30. september...
Foto: GP Ruebliland - sammenlagtvinner Enzo Leijnse (Ned), 2. Biniam Girmay Hailu (Eri) og 3. Daniel Årnes (Nor)....