"Arven etter Sykkel-VM"

Første samling gjennomført i Bergen

Da er ungdomsprosjektet vårt endelig kommet i gang og denne helgen hadde vi 1.samling. Det var mange spente ungdommer som møtte opp i Bergen for en sosial og kompetansehevende helg. Sammen med kurslærere, skolert fra Norges Idrettsforbund, gjennomførte vi ulike moduler som kommunikasjon, rollemodell, selvtillit og selvfølelse, medlem i sentrum, ungdom som ressurs, m/flere. Vi fikk også besøk fra Bergen 2017 som fortalte oss om arrangementet, ungt lederskap og ulike frivillighetsoppgaver vi skal ha under mesterskapet. Det ble i tillegg kjørt en kahoot til stor fornøyelse for deltagerne. Det er liten tvil om at disse ungdommene kan mye om sykkel-VM og poengsummene ble høye.

Samlingen vi nå har gjennomført viser at norsk sykkelsport har en veldig spennende fremtid. Ikke bare er dette ungdommer med stor kompetanse, men de har et brennende engasjement for å gjøre en forskjell, de ønsker å bidra både i klubb og region. Vi hadde flere caser på hvordan NCF kan bruke sosiale medier til å engasjere og rekruttere ungdommer som utøvere, ledere og funksjonærer.

Samhold

Et kurs som vi har vært igjennom skaper nye nettverk på tvers av Norge. Vi har lagt stor vekt på det sosiale og brukt mye øvelser for å skape trygghet og relasjoner. Ungdommene utalte selv at alle har vært utenfor komfortsonen, men at dette var med på å heve opplegget. Vi gleder oss til å møtes igjen og bidra til at sykkel-VM blir en suksess! Vi ble i tillegg enige om å få til en tredje samling i oktober og ungdommene selv skal få være med å lage den.

Veien videre blir et møte med ungdommenes klubber og dette vil foregå før VM. Her skal vi gå igjennom ulike roller man kan ha i klubb, informasjon om prosjektet og hva som skjer under VM. Har du noen spørsmål om Arven etter sykkel-VM prosjektet, ta kontakt med Karsten Ølstad på:

Karsten.olstad@sykling.no
469 65 635

Nyheter

  Aktivitet/trening Det vil alltid være helsedirektoratets retningslinjer som skal etterleves, men i tillegg...
I dag skal avgjørende spørsmål i realiseringen av Velodrom, skole og administrasjonsbygg behandles i formannskapet i...
På Forbundstinget 7.-8. mars, ble det vedtatt at sykkelsporten skulle opprette et grenutvalg for E-Sport, og styret...
Får din klubb økonomiske konsekvenser som følge av koronakrisen? Se mer i nyhetsbrevet fra Norges Idrettsforbund...
Har dere personer i klubb eller region som gjennom sitt frivillige arbeid burde ha blitt tildelt en utmerkelse? Selv...
Utvekslingsprogram gjennom Norges idrettsforbund Søk her: https://www.idrettsforbundet.no/tema/idrettensfredskorps/...
Utvalget har i samarbeid med Region Midt forsøk å finne klubber i Midt-Norge til å arrangerer mesterskapet, ettersom...
Anita Stenberg var glad over å ha fått to stipender for å kunne satse på OL. På bildet fra venstre Ivar Kjellhov, Anita...
Krav om bruk av gule hjelmer for mobile vakter er nå tatt ut av sykkelforskriften.   I august ble...
Vi kan i dag presentere arrangører for NM og NorgesCup Terreng Maraton for 2020 sesongen.   Etter suksessen...