Arctivity 2017

Vil tilbake i 2018

Gjengen samlet på Junkerfjellet.

 

Årets Arctivity ble gjennomført 9.-14. juli på Valnesfjord helsesportssenter. Terreng- og downhillsykling hadde i år 8 påmeldte deltagere som alle var interessert i fart og moro. Vi fikk testet oss i veldig ulikt terreng og alle deltagerne var enige om at dette var en uke vi sent vil glemme.

Første dag under Arctivity, etter at alle deltagerne hadde fått plukket ut en sykkel fra sykkelparken, hadde vi en rolig dag med litt blandet terreng, både asfalt og grusveier. De som ønsket fikk testet downhillsykkel og fikk litt tjuvtrening før onsdagen. Oppholdsværet gjorde at dagen alt i alt ble meget bra.

Tirsdag tok vi buss ut til Bestemorstua som ligger litt utenfor Bodø. Her gikk første etappe opp Junkerfjellet. Et fjell som passet utmerket godt for gruppen. Etter å ha klatret opp til 283 moh tok vi en pause for å nyte den fine utsikten. Her ble det tid for selfie og gruppebilde før ferden bar nedover i stor fart. Før bunn av fjellet delte gruppen seg og noen fortsatte på en skogsvei innover mens andre syklet tilbake til Bestemorstua. Etter lunsj gikk andre etappe rundt ett større vann og her fikk kreftene virkelig kjørt seg. Lysløypen vi syklet gikk bare nedover i starten og det kom ikke som en overraskelse at det etter hvert begynte å gå oppover. I skikkelig uggent terreng og med lite strøm på flere sykler, brukte alle sine siste krefter for å komme seg rundt og tilbake til bussen som skulle kjøre oss tilbake til Valnesfjord. Det var en sliten men godt fornøyd gjeng som på bussturen tilbake snakket om det vi hadde vært igjennom.

Onsdagen var dagen for downhill. Her fikk alle som ønsket virkelig testet følelsen av å suse ned grusveier på ulike type sykler. Høyeste hastighet ble målt til ca. 60 Km/t og det ble en dag fylt med adrenalin og fart.

Torsdag var aktivitetsdag og muligheten til å teste ulike idretter. Sykling hadde egen stand der flere hjelpemiddelfirmaer stilte med ulike type sykler. Vi fikk blant annet testet jetpack på sykkel. Muligheten til å komme opp i hele 80 km/t skremte flere og det var en del som fikk en artig opplevelse susende bortover asfalten.

Alle deltagerne storkoste seg under Activity og vi ble enige om at vi skal tilbake neste år. For å lese mer om Arctivity besøk www.arctivity.no. Kanskje er dette noe for deg!

Karsten Ølstad
Prosjektleder

  • Funksjonshemmede