Anita sanket 5 medaljer i Nordisk mesterskap | NCF

Anita sanket 5 medaljer i Nordisk mesterskap

Flere gode resultater av de norske rytterne

Nordisk mesterskap på bane ble arrangert på Odensebanen i Danmark i helgen. Dette arrangementet har igjen kommet på agendaen på grunn av tålmodighet og målrettet arbeid av Grenutvalg Bane. Uten et fantastisk godt samarbeid med Odense Cykelklubb og Claus Rassmussen hadde det ikke vært mulig å få til. Det er nærmere 20 år siden vi sist hadde Nordisk mesterskap på bane.

Totalt var det nesten 90 deltagere på startreken. Alle nordiske nasjoner var representert, henholdsvis Finland, Sverige, Norge og Danmark. I tillegg var det med en rytter fra Hellas.

Landene som var representert med flest antall ryttere, var også de landene som har egne sykkelvelodromer, d.v.s. Sverige og Danmark. Finland har en utendørs bane, som er i relativt dårlig forfatning og trenger vedlikehold og renovering.

På Dag 2 (lørdag) i Nordisk banemesterskap ble det kjørt individuell forfølgelse, elimination, keirin og tempoløp. Søndag sto poengløp, 500m/1000m og parløp på programmet.
 

Nora Tveit kom øverst på pallen i klasse U17 i både Individuell forfølgelse, Elimination og Tempoløp. Gratulerer med flott innsats, Nora!

Anita Yvonne Stenberg kjørte inn til seier i nesten alle øvelser i helgen. I tillegg til å vinne Scratch og Sprint fredag, tok hun også seier i Elimination, Keirin og Tempoløp lørdag, og toppet det hele med seier i Poengløp søndag i klasse Damer Elite. I tillegg ble Ingrid Elisabeth Bagger Nordisk mester på 500m for Damer Elite, og hun tok også med seg to bronsemedaljer i hhv Keirin og Sprint. Vi skal huske på at hun er førsteårs senior, og vi ser nok mer til henne på pallen i fremtiden.

Søren Wærenskjold i juniorklassen (U19) ble Nordisk mester i Individuell forfølgelse foran svenske Gustav Johansson og danske Fredrik Thomsen. Han ble også vinner av Tempoløpet, og fikk med seg ytterligere to 2. plasser lørdag og søndag på hhv Keirin og 1000m. I tillegg fikk han siste pallplass i disiplinen Poengløp.

I klasse Herrer Elite, fikk Norge innkassert sølv i Keirin ved Jørgen Sneisen og bronse ved Aasmund Groven Lindtveit. Aasmund ble også nr. 2 på 1000m.

Til tross for at Norge hadde med relativt få deltakere, fikk vi bitt fra oss i Danmark mot land som tross alt har velodromer å trene på. Vi tør nesten ikke tenke på hvor gode vi blir når vi får opp anlegg i moderlandet wink


Ingrid Elisabeth Bagger øverst på pallen etter 500 m for Damer Elite.


Aasmund Groven Lindtveit med sølv på 1000m for Herrer Elite.

Alle resultater fra Nordisk Bane samlet

  • Bane

Nyheter Bane

Hold av datoer for banesamlinger og Norgesmesterskap på Odensebanen denne høsten. Følgende datoer er fastsatt...
Fredag 22. juni ble første spadetak for nye Sola Arena tatt, og vi kan dermed se konturene av at vi kan få realisert en...
Vi skulle gjerne ha hatt enda flere norske deltakere i Nordisk mesterskap på bane i Odense helgen 9.-11. februar, men...
Nordisk mesterskap på bane blir arrangert på Odensebanen i Danmark 9.-11. februar. Vi håper mange nordmenn har ønske om...
Fra 19.-21. januar ble sesongen siste UCI World Cup ritt arrangert i Minsk, Hviterussland. Anita Yvonne Stenberg tok...
1.- 3. desember var det duket for World Cup på bane i Milton, Canada. Anita Yvonne Stenberg var eneste rytter til å...
Helgen 9.-11. februar 2018 er satt som dato for Nordisk mesterskap på bane i Odense, Danmark. I forkant av...
Anita og trener Kenneth Berner i Bane-EM (Foto: Jesper Skovbølle) Europamesterskapet på Bane ble arrangert i...
NM BANE I ODENSE 6.-8. OKTOBER 2017 Da er årets Sykkel NM på bane avsluttet, og det har vært tre flotte dager på...
Norgesmesterskapet på bane (velodrom) går av stabelen 6.-8. oktober i Odense, samtidig som de danske mesterskapene....