75.000 i OL-stipend til Anita Stenberg

Norges eneste banesyklist i verdensklasse får kjærkommen støtte i satsingen mot OL i Tokyo

Anita Stenberg var glad over å ha fått to stipender for å kunne satse på OL. På bildet fra venstre Ivar Kjellhov, Anita Stenberg, Jørn Michalsen og Wenche Elvsveen Meisingset, som er leder i IK Hero.

 

Fredag før jul fikk Anita Yvonne Stenberg den gode nyheten om at hun er tildelt til sammen 75. 000 kroner i stipend for å stå best mulig rustet når hun høyst sannsynligvis stiller til start i baneøvelsene under OL 2020.

- Dette var kjempebra. Pengene vil hjelpe meg til å kunne forberede meg ekstra godt til OL, sier Anita.

Stipendene ble delt ut på Olympiatoppen i Oslo, der Anita akkurat hadde gjennomført en treningøkt. IK Hero-rytteren er hjemme på en kort juleferie, før hun reiser utenlands for nye konkurranser rett før nyttår.

Region Øst i NCF har bevilget 25.000 kroner i støtte. Samtidig har et styret i et fond som forvalter midler etter tidligere Oslo Cyklekrets gitt et stipend på 50.000 kroner.

- Region Øst ser det vanligvis ikke som sin oppgave å støtte toppidrett, men Anita er i en spesiell situasjon. Hun har etablert seg i verdenstoppen som enslig norsk banerytter, og kan ikke engang utøve idretten sin i Norge. Vi er derfor glad for å kunne gi en bidrag etter en meget god og velbegrunnet søknad, sier Jørn Michalsen, leder i Region Øst.

Han legger til at det er et viktig poeng av arbeidet med å få realisert en velodrom i regionen nå er i sluttfasen.

-Ungdommen som skal bruke velodromen trenger forbilder, og her er Anita viktig, sier Region Øst-lederen.

Også styret som tildeler midler fra fondet med midler etter OCK, er fornøyd med å kunne støtte Anita Stenberg. Styret består av Hans Petter Gulbrandsen, som representerer NCF, Ivar Kjellhov, som representerer Styrkeprøven AS, og Marie Ommundsen, som er Region Østs representant i styret.

- Å støtte toppidrettsutøvere fra klubber i regionen er ett av flere områder som ligger innenfor fondet rammer. Vi heier på Anita, og gleder oss til å se henne i OL, sier Ivar Kjellhov.

Anita er ikke endelig klar for OL, og må på egen hånd sørge for at Norge blir kvalifisert, i konkurranse med land som har mange baneryttere. Imidlertid skal veldig mye gå galt dersom hun ikke skal kunne pakke koffert og sykler og sette kursen østover i sommer.

Sykkelpresident Jan-Oddvar Sørnes ser også fram til å få en banesyklist i OL, og er glad for at hun nå har fått ekstra støtte.

- Dette bidrar til Anitas utvikling, og dermed til utvikling av banesykling i Norge. Det er viktig med tanke på at velodromen i Sola åpner neste år, og at Asker forhåpentligvis står klar ett år etter det.

Se sak i procycling.no her

 

 

 

 

 

  • Bane
  • Region Øst

Nyheter Bane

Anita Yvonne Stenberg deltok i siste World Cup ritt på bane helgen 25.-27. januar for sesongen 2019/2020. I finalen i...
Anita Yvonne Stenberg fikk nok en bra plassering i helgen under det neste siste World Cup arrangementet i Brisbane,...
Det ble ikke helt det store jubelbruset i Cambrigde, som forrige helg i Hong Kong, men en 13. plass i Scratch og 8....
I disse glade banesport tider, er det kjærkomment med et bilde for å se hvordan arbeidet skrider frem med den nye...
Anita Yvonne Stenberg (27) deltok i World Cup på bane i Hong Kong i helgen, og tok sin første verdenscupseier noensinne...
Norges Cykleforbunds banesamling ble arrangert på Odensebanen i Danmark helgen 18. - 20. oktober. Ledere var Geir...
Mangelen på velodromer har sendt mesterskapene de siste årene på rundgang mellom velodromer i forskjellige land. Det...
Første World Cup rittet i banesesongen 2019-2020 ble avholdt i Minsk, Hviterussland helgen 1.-3. november. Her ble...
Dette er et flott tiltak, som støttes av Region Øst. Neste år åpnes velodrom i Sola, og vi jobber med realiseriing av...
Anita først over mållinjen i Odense. Foto: Jesper Skovbølle Det ble et godt gjennomført Nordisk mesterskap i...