34 norske mestere i Masters kåret

NM-fest i Nordhordland

Foto: Damene i NM Masters tempo

Det ble NM-fest for Masterssyklistene på landevei i Nordhordaland den siste helgen i juni. Totalt ble det kåret 17 norske mestre i tempo lørdag – og like mange i fellesstart søndag.

Tempoløypa var relativ flat og på vel 20 kilometer. Start og mål var ved Austrheim samfunnshus – i gode værforhold.

Søndag var det fellesstart i en atskillig mer krevende løyper – noen av de eldste deltakerne sa den var den mest krevende de noen ganger hadde kjørt. Med 360 høydemeter i en trase på 19.2 kilometer – som skulle kjøres tre eller fem ganger – sier det seg selv at det både var solide motbakker og like bratte nedoverbakker. Når det i tillegg var flere knappe svinger – ble det liten hvile også der. Øs pøs regnvær under deler av dagen satte også sitt preg på rytterne.

Med et mesterskap på Vestlandet preget rytterne fra klubbene fra Region Vest resultatlistene i større grad enn tidligere. Ryttere fra Nordhordaland, Stord, Vossevangen og Åsane sikret seg alle gull, mens det ble medaljer også fra deltakere fra Dale, Nymark, Bergen CK, Bergen Triathlon og  Bømlo.

Mestvinnende klubb ble IF Frøy, som dro hjem til Oslo med ni gull, tre sølv og to bronse.

Mastersutvalget takker deltakere, kommisærer og ikke minst arrangørklubben Nordhordaland SK for et fint arrangement. En ekstra takk til ildsjelene i Nordhordaland, som stod på dag og natt den siste tiden for å få dette til å bli bra.

Mastersutvalget oppfordrer klubber som kan tenke seg å arrangere NM landevei Masters i 2020 om å ta kontakt tidlig. Spesielt håper vi å få henvendelser fra Region Sør og Region Midt. Det er lenge siden Masters-NM er blitt arrangert der.

Resultater Fellesstart
Resultater Tempo


Fellesstart (klasser fra formiddagen)


Fellesstart (klasser fra ettermiddagen)


Tempo menn

 

 

  • Landevei