​Mohr, Litlere, Moe og Aalrust vant Norgescupavslutningen i sykkelkross. | NCF

​Mohr, Litlere, Moe og Aalrust vant Norgescupavslutningen i sykkelkross.

Siste rittet i Norgescupen i sykkelkross ble i dag avviklet i Bergen. Det var knyttet stor spenning til sammenlagt-resultatet i flere klasser. Spesielt i M-Senior og K-Senior var det helt åpnet om hvem som skulle ta laksetrøya med hjem og stå som vinner av Norgescupen 2017.

I K-Junior har Mari Mohr fra Stavanger SK vært totalt overleggen i hele år, og hadde allerede sikret seg sammenlagt seieren før det siste rittet. I dagens ritt var hun igjen eneste k-junior rytter på start og hadde kun seg selv og senior-rytterne å konkurrere mot. Mohr viste stor prestasjon og klarte å holde tritt med seniorene lenge. Seieren i K-Junior og sammenlagt-seieren i Norgescupen hadde hun allerede sikret seg i forkant av rittet, og hun kunne smile bredt på pallen iført den ettertraktede laksetrøyen med premier i begge hender.

- Det var veldig gøy i dag og, men veldig tung løype. Utrolig moro å ta hjem Norgescupen sammenlagt, sier Mohr.

I M-junior tok gårsdagens vinner Erlend Nybø Litlere fra Bergen CK igjen kommandoen fra start og virket å ha god kontroll. Bak jaget Herman Hofstad fra Åsane CK. Men måte se avstanden til Litlere bli større og større. Til tross for en punktering på slutten som resulterte i at han måte løpe siste biten inn i mål tok Litlere en klar seier i M-Junior. På andre plass fulgte Hofstad. Tredjeplassen gikk til Sebastian Meland fra Nordhordaland SK.

- Dette var gøy! Kaldt, men det gikk fint så lenge man holdt seg på sykkelen. Kul løype. Spesielt partiet med hindrene etter nedoverbakken. Man bare fløy over! sier Litlere.

I K-Senior var det helt åpent mellom Ingrid Moe fra Bergen CK og Marit Sveen fra Rye SK med tanke på hvem av dem som skulle ta hjem sammenlagt seieren i Norgescupen. Sveen gikk hardt ut fra start og fikk en luke ned til Moe. I tillegg fikk Moe problemer med sykkelen og tapte masse tid på første runden. Sveen fortsatte å trøkke på, men bak hadde Moe fått orden på sykkel og nærmet seg Sveen mer og mer. Midtveis i rittet fikk omsider Moe kontakt igjen og duoen var igjen samlet. Moe la seg rett i front og dro sakte men sikkert fra Sveen som kjempet hardt for å klare å holde følge. Moe klarte derimot å holde avstand til konkurrenten og tok med det ikke bare seieren i rittet, men også i Norgescupen sammenlagt til stor glede for hjemmepublikummet.

- Jeg skulle prøve å lage litt spenning da kjelde skilte seg fast og jeg tapt mye tid på å få det løs igjen. Utrolig gøy å ta laksetrøya her også. Nå har jeg tatt seier i to Norgescuper for i år, så kan jo enkelt si at jeg er veldig fornøyd med sesongen, sier Moe.

I M-Senior var knyttet stor spenning på om noen kunne ta fra Håkon Lunder Aalrust fra Team Coop sammenlagtledelsen. Ut fra start tok Håkon Lunder Aalrust kommandoen og dro ifra Morten Vaeng (Swix Hard Rock) og Henrik Aalrust (Asker CK). Vaeng forsøkte å tette luken opp til Håkon Aalurst. Avstanden lå lenge på ca 15 sekunder, men Håkon Aalrust virket ha god kontroll på det hele. Avstanden ned til Vaeng økte og i mål var Håkon Aalrust rundt 1 minutt foran Vaeng. Han tok med det også sammenlagt seieren i Norgescupen. Tredjeplassen gikk til Henrik Lunder Aalrust (Asker CK).

- Veldig fornøyd med å ta Norgescupen sammenlagt. Det var et veldig hardt ritt, men det var det jeg ønsket, sier Aalrust.

NC8 Vestlandskross:

K-junior

1) Mari Mohr (Stavanger SK)

M-junior

1) Erlend Nybø Litlere (Bergen CK)

2) Herman Hofstad (Åsane CK)

3) Sebastian Meland (Nordhordaland SK)

K-senior

1) Ingrid Moe (Bergen CK)

2) Marit Sveen (Rye SK)

M-senior

1) Håkon Lunder Aalrust (Team Coop)

2) Morten Vaeng (Swix Hard Rock)

3) Henrik Lunder Aalrust (Asker CK)

Komplette resultater

Norgescupen 2017 sammenlagt:

K-junior

1) Mari Mohr (Stavanger SK)

2) Berit Resell (TVK)

3) Natalie Irene Midtsveen (Ringerike SK)

M-junior

1) Søren Wærenskjold (Ringerike SK)

2) Ludvig Fisher Aasheim (SK Rye Sykkel)

3) Erik Andre Lier (Kristiansand CK)

K-senior

1) Ingrid Moe (Bergen CK)

2) Marit Sveen (Rye SK)

3) Martine Opsahl (IF Frøy)

M-senior

1) Håkon Lunder Aalrust (Team Coop)

2) Morten Vaeng (Swix Hard Rock)

3) Henrik Lunder Aalrust (Asker CK)

 

  • Syklekross

Nyheter Syklekross

I helgen tok Gjertrud Bø sin 10. VM-tittel totalt i masterkarrieren, denne gang i Cyclo-Cross i Belgia. Det ble et...
Vi gratulerer så mye til Gjertrud Bø for seieren i VM Masters Sykkekross i klasse W55-59 på fredag! Her er...
GU CX har i samarbeid med sportslig avdeling satt sammen følgende «guide» for å synliggjøre mulighetsrommet og...
Rankingritt sykkelkross 2016 For å skape en god nasjonal terminliste er det helt avgjørende med flere nasjonale...
Som ventet ble det ikke noen norske topplasseringer, men vi klatrer stadig på resultatlistene, dog må vi nok regne med...
Vi minner om at søknadsfristen for NorgesCup og NM Syklekross er 31. januar. Søknadsskjema lastes ned fra vår...
For å samle internasjonal erfaring og kjenne på det absolutte toppnivået i syklekross, sendte NCF en delegasjon på fire...
De fremmøtte ble vitne til fartsfylte og artige ritt i alle klassene under dagens flotte arrangement i Svelvik...
I strålende vær ble helgens første av to NorgesCup ritt avviklet på lørdag. Hove var arenaen og med en regntung ...
Årets første NorgesCup i syklecross ble arrangert på Spikkestad utenfor Drammen. Når gradestokken kryper seg stadig...