Økt samlingsaktivitet har gitt resultater i region nord

Region Nord gjorde et enstemmig vedtak på regiontinget våren 2017 om å samle ungdommene i regionen oftere på sykkelritt og treningssamlinger. Aldersgruppen fra 15 år til og med junior var hovedprioritet.

- Det er ikke veldig mange ungdomssyklister generelt i nord, og avstandene mellom dem er ganske store. Videre ser vi at det er de største klubbene som i noen grad klarer å skape et større miljø.  Dette resulterer i at det varierer hvorvidt man kan trene med noen på samme alder, eller samme nivå i store deler av landsdelen, sier Synne Garder Pedersen i NCF region Nord.

Viktig for jentene

Spesielt for jentene er dette en stor utfordring da de er enda færre enn guttene.

- Unge jenter som slutter med sykling sier ofte at de føler seg alene i sporten, og at det er vanskelig å opprettholde motivasjonen med så lite miljø rundt seg. Region Nord har en visjon om at sykkelglede og motivasjon kan opprettholdes gjennom hyppigere samlinger – både sportslig og sosialt, sier Garder Pedersen.

Fra april til november 2017 har det vært tilrettelagt og planlagt 5 samlinger, hvorav 2 av disse av ulike grunner har blitt avlyst. En av samlingene ble arrangert i samarbeid med Tromsø Cykleklubb.

- I mai hadde vi en samling på Bardufosstun i samarbeid med Tromsø Cykleklubb. Dette ble hurtig bestemt, da en planlagt samling i Harstad dessverre ble avlyst. Vi fikk ikke deltakere på tvers av regionen med oss med så kort varsel. 13 ungdommer deltok på samlingen som hadde et variert treningstilbud med sykling, ballspill og basistrening. Knut Ståle Arntsen fra Harstad Cykleclubb/Antidoping Norge hadde et foredrag om doping som ble mottatt med stort engasjement, forteller Garder Pedersen.

Fullt lag i Morgendagens Helter rittet

Morgendagens helter rittet (MHR)  gikk av stabelen i august og sykkelungdom fra landets syv regioner, samt noen utenlandske inviterte lag, samlet seg i Tromsø i forbindelse med Arctic Race.

- Region Nord stilte med fulle lag i både gutte- og jenteklassen, mye takket være muligheten til å benytte seg at utflyttede ryttere som går NTG og andre sykkellinjer på videregående nivå lengre sør i landet.  Helgen var nyttig både sosialt og sportslig, både for ledere og utøvere fra regionen.

I september gikk turen til Bodø og Barents Summer Games. Dette er et større arrangement for ungdom mellom 15-25 år som konkurrerer i 15 forskjellige idretter. I sykkel var aktivitetene motbakketempo, terreng rundbane og fellesstart landevei. Fra Region Nord var det med 26 ungdom hvor mange stilte i alle 3 øvelser.

- Dette var en virkelig flott samling med sportslige høydepunkter og veldig godt sosialt miljø.  Lederne fra Region Nord på samlingen benyttet her muligheten til å prate med utøverne, og fikk med seg god kunnskap om ønsker og ambisjoner fra den enkelte.  Dette er nyttig kunnskap som vi tar med oss videre, oppsummerer Garder Pedersen.

- Har gitt resultater

Oppsummert har Region Nord hatt et aktivt år, og deres vedtak om å satse spesielt på nevnte målgruppe har vært vellykket.

- Våre tiltak har gitt resultater. Vi ser fram til året som kommer hvor vi ønsker å fortsette den gode trenden og håper på økning i deltakelsen, spesielt på jentesiden.  Etter planen skal det arrangeres en Morgendagens Helter samling i regionen i løpet av 2018 (NCF og Statoil) noe som vil ha stor betydning for den videre utviklingen for målgruppen i regionen. 

I tillegg håper Regionen selv å kunne arrangere aktiviteter, i samarbeid med klubbene, som vil stimulere til rekruttering og satsning.

  • Region Nord

Nyheter Region Nord

04. -06. oktober inviterer Norges Cykleforbund Region Nord i samarbeid med Equinor Morgendagens Helter til «...
Styret i NCF Nord oppfordrer alle regionens parasyklister om å søke støtte til deltakelse i ritt i regionen (ledsager,...
Barents Games is a sports festival comprising of 30 different sports. The games are an arena for both sporting and...
Bodø Cykleklubb inviterer hele NCF Region Nord til festhelg 29-30.september i terreng. Lørdag 29.september kl 14:00...
Det er nå satt opp kurs i Trener 1 -praksiskurs, og teori vil følge på senhøsten: 25-26. august fra kl. 0900-1700 ,...
Her kommer info om Regionsmesterskap landevei 2019 i Bodø 4-5.mai  http://www.bodo-ck.no/ https://signup....
Fakta om Morgendagens Helter: Equinor har støttet talentutvikling i Norge helt siden 1990, i håpet om å kunne få unge...
Regiontinget 2020 Protokoll for Regionstinget 2020 Onsdag 12. februar 2020 kl. 20.00 – 22.00 avholdes NCF Region...
(f.v.) President i A.S.O, Jean-Etienne Amaury; rittambassadør Thor Hushovd, forsvarsminister Frank Bakke-Jensen og...
Styret i det internasjonale sykleforbundet, UCI, vedtok i går å tildele verdensmesterskapet på landevei i 2018 til...