Årets siste banesamling - nok en suksess

Stort fokus på jentene

Helgen 9.-11 november arrangerte Norges Cykleforbund og Grenutvalg Bane årets siste banesamling med 27 utøvere – veldig moro å ha med elite BMX syklister og profesjonelle landeveissyklister sammen med Morgendagenshelter ungdom!

Hele 14 BMX syklister (9 gutter og 5 jenter) deltok og ble ledet an av BMX landslagsleder Sebastian Kartfjord sammen med Rolf Morgan Hansen, GU Bane, med fokus på sprint.

Det var igjen stort fokus rettet mot jenter. I denne sammenheng ble det kombinert en samling for K10-16 år fra Region Øst/Innlandet som hadde 8 jenter med på samlingen. Totalt talte jentegruppen 17 jenter (herav 2 fra BMX og øvrige fra landevei og terreng). 

May Britt Våland og Tone Hatteland fulgte opp suksessen fra første samling og ledet jentene igjennom vel organiserte økter. May Britt Våland hadde hovedansvar for det sportslige og gav jentene solid innføring av banesykling i teori og praksis. Jentene viste stor iver og pågangsmot for å lære seg banesykling og overføringsverdier til sine grener som landevei, terreng og bmx sykling. Foruten fokuset på trygghet og sykkelopplæring for hvordan man oppfører seg på en velodrom under trening og konkurranse, fikk jentene lært seg organisert oppvarmingsrutine for banesykling, spurt fokuserte intervaller, lagkjøring, og øvelser som poengløp og eliminasjon. Rask læringskurve og stor mestringsfølelse hos alle.
 

Samlingen ble avsluttet søndag formiddag med treningskonkurranser hvor alle storkoste seg! Sosiale aktiviteter ble ledet av Tone Hatteland som gjorde en formidabel jobb med å organisere leker for jentene og hadde et kort foredrag om viktigheten av en årsplan, hvor målsetting og treningsdagbok ble diskutert. Små drypp av kunnskap for ungdommen er gull verdt! 

Framtiden for norske banesykling er lys med så stor iver for sykkelgrenen og med nye sykkelvelodromer rett rundt hjørnet, ledet an med Sola Arena vinter 2020!  

May Britt Våland

  • Bane

Nyheter Bane

Anita først over mållinjen i Odense. Foto: Jesper Skovbølle Det ble et godt gjennomført Nordisk mesterskap i...
Sandefjord SK har igjen tatt på seg å være arrangør av Norgesmesterskapet på bane (velodrom). Mesterskapet går av...
Lær deg å sykle på bane i høst - så er du klar når Sola Arena åpner for treninger neste år.  Norges...
Odense Cyklebane inviteres til Nordisk Mesterskap 4.-6. oktober 2019 på Odensebanen i Danmark. Vedlagt er foreløpig...
Træningen op til at gået super godt. Anita var fysisk og psysisk på toppen. Alle testene viste at Anita var bedre end...
8.-10. februar var 11 sykkeljenter på jentesamling og treningstur i den velrennomerte Velodromen i Odense. Jentene...
Anita Yvonne Stenberg har kvalificeret sig og Norge til VM i banecykling. Det er en lang og hård kamp men det er et...
Det er stort å seire i det tradisjonsrike 6-dagersløpet på bane i København. Anders Oddli og hans danske makker...
Det viser seminaret om banesykling som ble avholdt før årstinget i Region Øst lørdag 2. februar. Blant dem som bidro...
Det nærmer seg realisering av velodrom i Asker. Det vil bli et kjempeløft for syklingen på Østlandet. Nå er tiden inne...