Årets siste banesamling - nok en suksess | NCF

Årets siste banesamling - nok en suksess

Stort fokus på jentene

Helgen 9.-11 november arrangerte Norges Cykleforbund og Grenutvalg Bane årets siste banesamling med 27 utøvere – veldig moro å ha med elite BMX syklister og profesjonelle landeveissyklister sammen med Morgendagenshelter ungdom!

Hele 14 BMX syklister (9 gutter og 5 jenter) deltok og ble ledet an av BMX landslagsleder Sebastian Kartfjord sammen med Rolf Morgan Hansen, GU Bane, med fokus på sprint.

Det var igjen stort fokus rettet mot jenter. I denne sammenheng ble det kombinert en samling for K10-16 år fra Region Øst/Innlandet som hadde 8 jenter med på samlingen. Totalt talte jentegruppen 17 jenter (herav 2 fra BMX og øvrige fra landevei og terreng). 

May Britt Våland og Tone Hatteland fulgte opp suksessen fra første samling og ledet jentene igjennom vel organiserte økter. May Britt Våland hadde hovedansvar for det sportslige og gav jentene solid innføring av banesykling i teori og praksis. Jentene viste stor iver og pågangsmot for å lære seg banesykling og overføringsverdier til sine grener som landevei, terreng og bmx sykling. Foruten fokuset på trygghet og sykkelopplæring for hvordan man oppfører seg på en velodrom under trening og konkurranse, fikk jentene lært seg organisert oppvarmingsrutine for banesykling, spurt fokuserte intervaller, lagkjøring, og øvelser som poengløp og eliminasjon. Rask læringskurve og stor mestringsfølelse hos alle.
 

Samlingen ble avsluttet søndag formiddag med treningskonkurranser hvor alle storkoste seg! Sosiale aktiviteter ble ledet av Tone Hatteland som gjorde en formidabel jobb med å organisere leker for jentene og hadde et kort foredrag om viktigheten av en årsplan, hvor målsetting og treningsdagbok ble diskutert. Små drypp av kunnskap for ungdommen er gull verdt! 

Framtiden for norske banesykling er lys med så stor iver for sykkelgrenen og med nye sykkelvelodromer rett rundt hjørnet, ledet an med Sola Arena vinter 2020!  

May Britt Våland

  • Bane

Nyheter Bane

Helgen 9.-11 november arrangerte Norges Cykleforbund og Grenutvalg Bane årets siste banesamling med 27 utøvere – veldig...
Om 15 måneder står den nye velodromen på Sola klar, Sola Arena. NCF Region Sør ønsker å være i forkant både sportslig...
Onsdag 31. oktober ble det underskrevet en interkommunal avtale med Asker kommune og Røyken kommune om eierskap i...
Lær deg å sykle på bane nå, så er du forberedt når Sola Arena står klar i 2020. Banesykling er utmerket trening også...
Da Norge ikke har en innendørs velodrom til rådighet, tyr vi nok en gang til danskene og Odensebanen for å få kåret...
I helgen tok Anita Yvonne Stenberg seieren i både scratch og poengløp i den franske cupen i Bordeaux (Coupe de France...
Helgen 28.-30. september arrangerte Norges Cykleforbund og Grenutvalg Bane en samling rettet mot jenter. Ti jenter tok...
Sandefjord Sykleklubb står nok en gang som teknisk arrangør av NM Bane for junior og senior i Odense, Danmark....
Lær å sykle på bane nå, så du er forberedt når Sola Arena står klar i 2020! Banesykling er utmerket trening også med...
Hold av datoer for banesamlinger og Norgesmesterskap på Odensebanen denne høsten. Følgende datoer er fastsatt...