Du er her: Skip Navigation LinksNorges Cykleforbund > Nyheter
Ingrid Kristiansen forann en gruppe motiverte syklister som ser frem til en 2 timers økt på trugor. Foto H.Falk

 Rapport fra Landslagssamlingen

30.01.2012 00:00 Utskriftsvennlig visning
Tips en venn Hans Falk

 

43 sykkelryttere i alderen 17 – 20 år var samlet på Toppidrettssenteret i Oslo i helgen. Landeveis og terrengsyklister av begge kjønn møttes på fredag formiddag, mange av dem med sine trenere.

Etter en kort info om mål og hensikt med helgen var det lunsj som stod på programmet. Uten mat og drikke……..

På grunn av det store antallet ble utøverne ble delt i to grupper. Første punkt på programmet var basistrening med instruktører fra Olympiatoppen for den ene gruppen og en kort ski/løpetur for den andre gruppen, etter halvannen time byttet de plass. I mens var trenerne på et spennende foredrag om fysiologi med NCF’s  lege Stein Ørn.  Senere på ettermiddagen var det en to-timers teoriøkt om mental trening , motivasjon og spenningsregulering med Pierre-Nicolas Lemyre. Middag og sosialt samvær.

Lørdag morgen skulle en ny aktivitet utforskes. Ingrid og Arve Kristiansen var hyret inn og gjennomførte en to-times økt på truger med hver av gruppene. Og det var slitne og fornøyde gjenger som kom inn etter en tur i friluft, parallelt hadde den andre gruppen medietrening med Per Espen Løchen fra NTB og Øystein L Sætre fra TV8/ TV2 og flere av utøverne skulle til pers foran kamera. Begge de to instruktørene har erfaring med toppidrettsutøvere og gav gode tips og innspill. Etter lunsj var det klart for informasjon fra Antidoping Norge. Christian Bjørke gikk igjennom regler og prosedyrer. Så var det ut i friluft igjen. 2.30 på ski stod på programmet. De aller fleste kan klokka, men 11 mann sleit litt med himmelretningen og var først inne etter nærmere fire timer, det falt noen lystige kommentarer i ettertid. Etter middag var det en liten samling der redigerte intervjuer ble vist. Alle gjorde en god figur og de skal ikke være engstelige om de får et kamera og/eller mikrofon opp i ansiktet. Så var det tid til litt mingling og kortspill. 

Og mer trening skulle det bli, søndag morgen var vi igjen tidlig opp og en ny 2.30 på ski stod på programmet. Det var viktig for oss at alle skiturene var lagt opp som selvstendig trening da ski-erfaringen var svært variert. Før den avsluttende lunsjen var det tid for en times oppsummering med hver av gruppene, med de respektive lederne.

I løpet av helgen ble også 16 ryttere testet på laktat, tråkk og max02. Testresultatene var meget imponerende og viste en porsitiv utvikling. Vi ser med andre ord frem til en spennende sesong på landeveien og i terrenget.
Ansvarlige for samlingen var:
Steffen K, Hans F, Lars V og May-Britt V.

Oskar Svendsen i testlabbet.

Daniel Hoelgaard og Kristoffer Skjerping med blå Swix..

Kristoffer Skjerping viste at han gjort vinterjobben sin på en riktig måte!
 

© 2009 Sykling.no All rights reserved Norges Cykleforbund
Postadresse: PB 170, 1309 Rud | Besøksadresse: Ringeriksveien 179, 1339 Vøyenenga
Tel: +47 67 80 49 20 | Fax: +47 67 80 49 21 | E-post: info@sykling.no