Velfortjent seier til Annemiek van Vleuten | NCF

Velfortjent seier til Annemiek van Vleuten

Tungt for de norske i VM tempo for kvinner elite

Vår beste rytter på tempoen, Vita Heine.

Annemiek van Vleuten har kjempet en hard kamp for å komme tilbake til toppen etter skrekkfallet i fjorårets OL, i dag kunne hun tydelig rørt juble for en VM-seier.

Skrevet av Benedicte Vabø

Van Vleuten vant tilbake i juni det nederlandske mesterskapet på tempo, og det skulle vise seg at dagens tempo også skulle bli en nederlandsk kamp. Det skilte til slutt bare 12 sekunder mellom verdensmester van Vleuten og Anna van der Breggen på sølvplass. Bronsemedaljen gikk som i fjor til australske Katrin Garfoot, 18 sekunder bak.

Mange husker nok van Vleuten fra hennes dramatiske velt i fjorårets OL i Rio de Janeiro, men det så ikke ut til å prege henne da hun nedover fra Birkelundsbakken hentet mange sekunder på teten. 34 åringen tok en femteplass på fjorårets tempo, men kunne i år revansjere seg med en seier, hennes første individuelle gull på tempo.

Nederlandsk duell

På første mellomtid etter 3,2 kilometer tok van der Breggen en tidlig ledelse med tiden 5:03.19, denne beholdt hun til alle var passert. Van Vleuten la seg bare 0.7 sekund bak, mens Garfoot hadde åttende beste passering, 14 sekunder bak lederen.

Garfoot klatret

På andre mellomtid etter 9,6 kilometer ledet fortsatt van der Breggen med tiden 15:27.9, 3.8 sekunder foran van Vleuten. Garfoot hadde nå klatret opp til en tredjeplass og lå 18 sekunder bak lederkvinnen.

Van Vleuten i ledelsen

På tredje mellomtid etter 16,7 kilometer satte Van der Breggen tiden 23:01.76, som ble stående helt til van Vleuten passerte 12 sekunder foran, og hun hadde dermed syklet 16 sekunder fortere enn van der Breggen nedover mot sentrum. Garfoot hadde også kjørt fortere enn van der Breggen, og lå nå bare 8 sekunder bak sølvet, og 20 sekunder bak gullet.

Identisk fart

Inn mot Festplassen kjørte de to nederlandske kvinnene like fort, og avstanden i mål var fremdeles 12 sekunder mellom van Vleuten og van der Breggen. Seierskvinnen fullførte de 21,1 kilometerne på tiden 28:50.35, med en snittfart på 43,8 km/t.

Regjerende mester Amber Neben tok en 11 plass, 1 min og 41 sekunder bak vinneren.

De norske

Hjemmehåpet Vita Heine tok en 31. plass, 3 min og 4 sekunder bak vinneren og Norges andre kvinne til start, Thea Thorsen, tok en 39. plass, 4 min og 1 sekund bak.

– Det var en tung løype og et tungt ritt. Det er jo en kupert og teknisk løype, så jeg følte at jeg var litt bakpå og fant ikke helt rytmen i de kuperte partiene, kunne Thea Thorsen fortelle etter rittet.

Alle resultater HER

  • Landevei

Nyheter Landevei

Alexander Kristoff tok sin første seier for sesongen i rittet Eschborn-Frankfurt 1. mai. Det var Kristoffs fjerde seier...
Foto: Håkon Mæland / MLandPicutures Neste ritt for juniorgutta på Morgendagens Helter landslaget er Paris-Roubaix 8....
Alexander Kristoff tok sin andre etappeseier for sesongen onsdag 21. februar, på den første etappen i World Tour rittet...
Årets utgave av Tour of Norway arrangeres 16.- 20. mai. Torsdag ble etappene lansert på en presentasjon i Oslo. 1....
(f.v.) President i A.S.O, Jean-Etienne Amaury; rittambassadør Thor Hushovd, forsvarsminister Frank Bakke-Jensen og...
Det har vært et fantastisk VM i Bergen, noen mener det er det beste mesterskapet som har blitt gjennomført noensinne....
Peter Sagan gjorde det igjen. For tredje året på rad tok han verdenmestertittelen for Slovakia. Søndagens VM-ritt for...
Chantal Blaak vant det historisk lange rittet for kvinner elite med et enormt støt 8 kilometer før mål. Skrevet av...
Skrevet av Tobias Dahlberg Carlsson/Kristian Arnesen Strømshoved – Jeg visste at formen var bra og jeg ville vise...
Marseillaisen runget over Torgalmenningen da Benoit Cosnefroy fra Frankrike tok gull på herrenes U23 fellesstart....