Historiens første UCI ritt i fatbike arrangeres i Norge | NCF

Historiens første UCI ritt i fatbike arrangeres i Norge

Lygna Fatbike blir etter det vi kjenner til historiens  første rene fatbike ritt med UCI status. Rittet arrangeres 4. februar og får kategori 3.

Pådriveren for Lygna Fatbike, Tomas Sunde har den siste tiden jobbet hardt for å få UCI status på rittet. Han påpeker også at det er blitt et godt ritt-tilbud for Fatbike ritt i Norge, og at det er viktig for rittene å jobbe sammen for å skape et godt tilbud til syklistene.

- Vi er stolte at vi er først i verden til å få til UCI status på et rent Fatbike ritt, sier Tomas Sunde fra Lygna Fatbike.

- Vi har jobbet med å få UCI status til rittet over lengre tid, og vi kan nå endelig offentliggjøre nyheten. Vi gleder oss allerede til rittet 4 februar, sier arrangementsansvarlig Cato Karbøl i Norges Cykleforbund. .

Lygna Fatbike blir etter det vi kjenner til det første rene Fatbike rittet i verden. Det er blitt arrangert et vinterritt for terrengsykkel i Sveits tidligere, men her var det en mulighet å bruke terrengsykkel, noe det ikke blir på Lygna. At Lygna Fatbike nå blir UCI Kategori 3 ritt betyr at man dermed vil få muligheten til å samle internasjonale MTB poeng under rittet. UCI kategori vil også bety at man øker statusen med tanke på kvalitet og pengepremier.

Lygna Fatbike og Hadeland SK er en av de mest erfarene arrangørene av Fatbike ritt i Norge. De har tidligere arrangert uoffisielt Norgesmesterskap 3 ganger og 4. februar skal de arrangere mesterskapet for 4. gang. Nytt av året er at de også er tildelt UCI kategori 3 status på rittet. 

  • Terreng

Nyheter Terreng

Krevende løype i Cairns Det ble et hardt ritt for Erik Hægstad i U23-klassen under årets VM i terreng rundbane....
Jørgen Anmarkrud under VM-rittet i Australia.   Det ble en del tekniske problemer for våre to juniorer som...
Petter Fagerhaug (20) leverte en kjempeprestasjon under det siste Worldcup rittet for sesongen i Val di Sole, Italia...
Maraton VM i Singen ble en flott opplevelse. Vi stilte med tre deltagere:  - Gunn-Rita Dahle Flesjå -...
Årets VM maraton går av stabelen syd i tyske Singen hvor det var EM i 2015. Den gangen ble Gunn Rita Dahle Flesjå...
Norsk terrengsykling er i framgang. Denne sesongen har vi så langt gjort store fremganger og vi er meget inspirert over...
Ja da har vi ankommet Albstadt i Tyskland. En mange årig arranggør av verdenscup, også VM arrangør i 2020. Reisen fra...
I helgen ble det arrangert Aktivitetslederkurs for jenter i Oslo, som er et praktisk kurs i det å være trener for yngre...
Norges Cykleforbund har laget en egen maksimalsats for startkontingenter i UCI ritt. Satsen gjelder for UCI ritt i...
Trener 2 kurs Landevei og terreng er nå åpent for påmelding. Frist for påmelding er 10. mars. Påmelding: https://...