Danske Julius Johansen med seier i fellesstart menn junior | NCF

Danske Julius Johansen med seier i fellesstart menn junior

Olav Hjemsæter på 8. plass

Skrevet av Tobias Dahlberg Carlsson/Kristian Arnesen Strømshoved

– Jeg visste at formen var bra og jeg ville vise dere at jeg hadde det også i dag. Det føles vanvittig bra, sa den blide dansken på pressekonferansen etter rittet.

Dag seks i Bergen og sol skinte som aldri før. Klokken 09.30 startet det 135 kilometer lange juniorrittet.

Norge hadde seks mann på start og det så lenge bra ut med patriotiske øyne.

Idar Andersen fra Gauldal SK kom seg med i det som skulle vise seg å bli det avgjørende bruddet, men en velt på siste runde hindret trønderen i å kjempe om gullet.

I det samme bruddet satt dansken Julius Johansen. Han kom etterhvert av gårde på egenhånd og opparbeidet seg en solid ledelse.

Den klarte ingen å gjøre noe som helst med, og dansken hadde mer enn nok tid til å koste på seg en aldri så liten ”dab” i det gullet var et faktum.

På sølv- og bronseplass fulgte de to italienerne Luca Rastelli og Michele Gazzoli.

Ensom ulv

Starten gikk i dag i vakre Rong. Og fartsvillige juniorer startet nærmest oppsiktsvekkende rolig.

En mann fikk gå av gårde. Abdellah Loukili fra Marokko fikk æren av å pryde de vakre TV-bildene på veg inn til Bergen by.

Og i feltet bak som vegret seg for å støte riktig enda, gikk det flere velt. Remco Evenepoel fra Belgia var i bakken og hadde sykkelproblemer hele tre ganger.

Byporten

I det rytterne nærmet seg byen for sine avgjørende runder, fikk et større brudd gå.

Der var de norske gutta på vakt. Jonas Hvideberg lå i front og kom seg med. Syv mann talte gruppen, men tiden ned til feltet ble aldri større enn 1 minutt.

Det var fortsatt nervøst i feltet og flere velt gikk. Inn i Laksebakken for første gang gikk dagens største.

En av de franske rytterne feilberegnet svingen og kjørte ut, med seg fikk han halve feltet. Farten var dog lav, så også skadeomfanget.

Finalen

Det syv man store bruddet fikk etterhvert besøk av flere ryttere. Med to runder igjen talte de 10 mann og hadde 28 sekunder ned til feltet.

Så støtet Gleb Brussenskiy fra Kasakhstan fra bruddet og fikk med seg to mann. Dagens vinner Johansen kjørte seg opp, og det samme gjorde Idar Andersen like før passering Festplassen.

På pressekonferansen etter rittet ga han journalistene innsikt i dagens taktikk.

– Jeg går alltid for tidlig i brudd, så taktikken i dag var å vente og håpe at de tidlige bruddene ble kjørt inn av feltet.

Den temposterke dansken gikk så solo og opparbeidet seg kjapt en solid luke. Andersen satt bak og det hele så komfortabelt ut med norske øyne.

Så forsvant nevnte nordmann ut i en utforkjøring, over og ut for de norske.

Johansen derimot seg lengre fra og kjørte sterkt opp Laksebakken for siste gang. Ingen kunne gjøre noe med han og bak fulgte de to italienerne. Beste norske ble Olav Hjemsæter på en 8.plass, som er en av de beste prestasjonene i et VM av juniorlandslaget for menn. I tillegg vant laget Nations Cup for 2017. Jonas Iversby Hvideberg fikk laksetrøya for å være den mest offensive rytter i feltet i dag. Vi gratulerer juniorgutta for suverene resultater gjennom hele sesongen.

  • Landevei

Nyheter Landevei

Alexander Kristoff tok sin første seier for sesongen i rittet Eschborn-Frankfurt 1. mai. Det var Kristoffs fjerde seier...
Foto: Håkon Mæland / MLandPicutures Neste ritt for juniorgutta på Morgendagens Helter landslaget er Paris-Roubaix 8....
Alexander Kristoff tok sin andre etappeseier for sesongen onsdag 21. februar, på den første etappen i World Tour rittet...
Årets utgave av Tour of Norway arrangeres 16.- 20. mai. Torsdag ble etappene lansert på en presentasjon i Oslo. 1....
(f.v.) President i A.S.O, Jean-Etienne Amaury; rittambassadør Thor Hushovd, forsvarsminister Frank Bakke-Jensen og...
Det har vært et fantastisk VM i Bergen, noen mener det er det beste mesterskapet som har blitt gjennomført noensinne....
Peter Sagan gjorde det igjen. For tredje året på rad tok han verdenmestertittelen for Slovakia. Søndagens VM-ritt for...
Chantal Blaak vant det historisk lange rittet for kvinner elite med et enormt støt 8 kilometer før mål. Skrevet av...
Skrevet av Tobias Dahlberg Carlsson/Kristian Arnesen Strømshoved – Jeg visste at formen var bra og jeg ville vise...
Marseillaisen runget over Torgalmenningen da Benoit Cosnefroy fra Frankrike tok gull på herrenes U23 fellesstart....