Arven etter Sykkel-VM | NCF

Arven etter Sykkel-VM

Innholdsrike dager for ungdommen i Bergen

Når verdensmesterskapet endelig trillet i gang, ankom ungdommene våre Bergen fulle av forventninger og motivasjon. Dagene ble lange, men innholdsrike og spennende. På forhånd hadde vi blitt enige om å bruke dagene godt og vi skulle innom frivillig arbeid, kompetanseheving, sosialt og nyte muligheten til å se flere av verdens beste syklister i aksjon.

Arbeidsoppgavene var varierte for ungdommene og de fikk prøve seg i akkreditering, løypevakter, diviation, parkering, aktivitetsledere i NCF aktivitetspark og medhjelpere på ulike tiltak rundt publikumsrittet. Mange av de fikk kjenne på stort ansvar når de veiledet hvor bilene måtte kjøre i løypen og diskusjoner med bussjåfører på hvor de kunne parkere sine lagbusser.

Kveldssamling

I løpet av dagene i Bergen hadde vi to kveldssamlinger. Torsdag kveld hadde vi fokus på siste del av lederutdanningen mens fredag et sosialt opplegg sammen med NCFs jenteprosjekt, jenter på hjul. Modulen som gjenstod fra forrige kurshelg het presentasjonsteknikk og vi gikk igjennom ulike teknikker man må være klar over når man skal presentere noe foran andre. Alle forberedte en tale de skulle holde foran alle sammen. Ungdommene viste nok en gang hvor dyktige de er når de presenterte sine problemstillinger og kom med gode argumenter for hvorfor norsk sykkelsport må satse mer på jenter, ungdom, utstyrsordninger og integrering.

Fredag kveld var et sosialt tiltak som Bergen 2017 hadde invitert oss på, som takk for vår frivillige innsats under mesterskapet. Her fikk vi blant høre flere talentfulle unge artister. I tillegg ble vi overasket med et salsakurs. Flere var skeptiske på forhånd men alle tok utfordringen på strak arm og virkelig bydde på seg selv. Det ble en lang dag men alle var enige om at det er ikke så farlig å gå utenfor komfortsonen av og til.

Takk til Bergen 2017 som lot oss få oppgaver og ansvar vi vil vokse på og vi gleder oss til tredje samling i Oslo, som ungdommene selv har fått være med på å lage!

Karsten Ølstad
Prosjektleder

Nyheter

Siste runde i verdenscupen gikk i tsjekkiske Nove Mesto, kåret til den beste arenaen de siste 5 årene i verdenscupen....
(foto: EGO-Promotion) Det ble ingen super helg for de norske terrengsyklistene i helgen. Et gledelig unntak var...
Årets EM maraton gikk i år i Italienske Spilimbergo 1 times kjøring nord for Venezia. Et fantastisk område for...
Bilde: Prosjektleder for kursutvikling Vidar Bringeland Sørensen og prosjektkoordinator Kirsti Ruud har gjort en...
Illustrasjonsbilde: Det norske U23 landslaget for kvinner før EM fellesstarten i fjorårets Danmark. Norges...
Opplæring av private vakter under sykkelritt blir mindre kostnadskrevende og enklere å gjennomføre med nettkurs....
(f.v.) President i A.S.O, Jean-Etienne Amaury; rittambassadør Thor Hushovd, forsvarsminister Frank Bakke-Jensen og...
Så langt er det avholdt 16 kurs for løypevakter, der 566 personer har deltatt i klasseromskurs rundt om i landet. Neste...
Norges Cykleforbund skal i slutten av 2017 kartlegge tilbudet som finnes i klubber for parasyklister. Hvis du ønsker å...
GU CX har i samarbeid med sportslig avdeling satt sammen følgende «guide» for å synliggjøre mulighetsrommet og...